Арсенал ще се върне към победите


И. Ангелов

Астън Вила - Арсенал
Стадион: Вила Парк
Дата: 18.02.2023 г.
Час: 14:30 ч.

Астън Вила записа поредни загуби за първи път от октомври във Висшата лига след последното 3:1 от Манчестър Сити. В сезона тимът загуби 3 пъти поред само веднъж и това бе през август при слабото начало със Стивън Джерард.

Арсенал продължи с грешките на върха и в сряда вечер когато отстъпи също с 3:1 на Манчестър Сити и позволи на противника да заеме първото място. Сега 3 кръга поред "артилеристите" нямат победа и от последните 18 точки те събраха само 8.

В двата тима няма особен брой проблеми, като при Унай Емери пордължават да липсват Джед Стийр и Диего Карлос. Под въпрос са още Бертран Траоре и Тайрон Мингс, който пропусна последната среща. Жезус, Елнени и Смит Роу продължават да лекуват травми при гостите, а Томас Партей, който пропусна последната среща, е под въпрос.

Арсенал има 3 поредни победи над Вила, в които и водеше още на почивката. Освен това срещу Сити "артилеристите" не играха слабо, като някои от играчите на "гражданите" посочиха след мача, че победителят е отстъпвал по качество. Освен това Сити изигра срещата с най-малко владение въпреки победата си. Арсенал контролираше събитията и при по-малко грешки в защита можеше да вземе най-малко точка. Задържане на това ниво рано или късно ще доведе до промяна в резултатите.

Прогноза: Астън Вила - Арсенал 0:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <

Стартови състави

Арсенал (Микел Артета)
 
Рамсдейл
   
Салиба
Габриел
Уайт
Зинченко
Партей
Джака
Сака
Йодегор
Мартинели
Нкетиа
Бейли
Уоткинс
Буендиа
Рамзи
Луиз
Камара
Дин
Йънг
Конса
Чембърс
   
Мартинез
 
Астън Вила (Унай Емери)

Прогноза: Астън Вила - Арсенал 0:1

369