Трансферни новини за 24 май


Н. Гавазов

Уважаеми читатели на FUTBOL TV, от днес до края на лятото стартира нашата нова рубрика „Трансферни новини", която ще има за цел в края на деня да обобщава новините от трансферния пазар в Англия. Динамиката на събитията е толкова голяма през лятото, че понякога човек не е в състояние да обхване в пълен обем случващото се. Целта на екипа на FUTBOL TV e в сгъстен вид да обобщи всички слухове и спекулации, които да предоставим на вниманието на нашите читатели.

- 32-годишният полузащитник на Фулъм Золтан Гера отказа да потвърди, че остава в отбора воден от Марк Хюз. Както е известно, унгарският футболист не един път през сезона изрази своето недоволство от липсата на достатъчна игрова практика и в момента иска гаранции от своя мениджър, че ще намира по-често място в основния състав.

- Президентът на Атлетико Мадрид Енрике Черезо реагира бързо на днешното изявление на аржентинския нападател Серхио Агуеро, които пожела да бъде продаден, заявявайки, че „Кун е непродаваем".

- Нападателят на Тотнъм Роби Кийн призна, че през лятото той ще се окаже най-вероятно в клуб и въпреки, че има желание да продължи да играе във Висшата лига на Англия, не изключва възможността да защитава цветовете и на отбор от Чемпиъншип.

- 30-годишният нападател на Юнайтед Димитър Бербатов потвърди, че остава на „Олд Трафорд" с намерението да помогне на отбора си за спечелването на 20-та титла.

- Както съобщава испанската преса, Юнайтед ще обяви през следващата седмица официалното подписване с 20-годишният вратар на Атлетико Мадрид Давид Де Хеа.

- В същото време аржентинският нападател на „дюшекчиите" Серхио Агуеро, който е свързван с Челси, изрази намерението си да напусне „Висенте Калдерон".

- 20-годишният полузащитник на Лил Еден Азар, който вчера беше обявен за Играч на годината в Лига 1 и от когото се интересуват Тотнъм и Ливърпул, обяви, че той ще остане в сегашния си клуб, с който има договор до 2015 година.

- Според думите на спортният директор на ПСВ Марсел Бранд, бразилксият вратар на Тотнъм Еурелио Гомеш му е съобщил, че иска да се завърне в клуба, където игра преди да подпише с „шпорите" през 2008 година.

- Реал Мадрид е заинтересован от подписването с френския защитник на Арсенал Саня, а в същото време Зенит е готов да заплати за Аршавин 7 милиона паунда.

- Арсенал ще освободи Бендтнер само срещу сумата от 9 милиона паунда.

- Марио Балотели заяви, че няма намерение да напуска Англия и остава да защитава цветовете на Сити.

- Астън Вила се интересува от услугите на левия защитник на Сити Уейн Бридж, който изкара сезона под наем в Уест Хем.

- Ювентус е готов да предложи 25 милиона паунда на Юнайтед за Нани

- Преговорите между Нюкасъл и Бартън завършиха днес с неуспех. Не е изключено мениджъра Алън Пардю да предложи играча за продан. В същото време „свраките" се интересуват от услугите на 21-годишния нападател на националния отбор на Сиера Леоне Тете Бангур, който е обявен неофициално за „новия Дрогба" и в момента защитава цветовете на шведския АИК.

По-интересните заглавия в някои от английските таблоиди:

Daily Express: Турция води преговори с Бенитес за треньор на националния отбор на страната.

The Guardian: Челси е уверен, че ще успее да привлече Хидинк

The Sun: Арсенал и Сити преследват Каналес

The Sun: О'Хара остава в Уулвс

Daily Mirror: Дрогба отива в Галатасарай

Daily Mirror: Ливърпул и Сити ще се борят за Агуеро

Daily Mirror: Тевес отива в Бока Хуниорис

Daily Mail: Бендтнер отива в Байерн Мюнхен

Следете тук всички финализирани актуални трансфери!

121