Сър Алекс бе избран от колегите си за Мениджър на годината


Н. Гавазов

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън след като получи наградата за Мениджър на годината в английската Висша лига, също така бе удостоен с приза Мениджър на година според версията на Асоциацията на мениджърите в лигата (LMA). Той получи тази награда заслугите си, както и са това, че преодоля границата от 2000 мача начело на оглавявания от него отбор.

В своята реч пред участниците в тържеството, Сър Алекс чрез телевизионна връзка заяви:

„Това е огромна чест за мен да бъда избран за най-добър от своите колеги и това беше фантастичен сезон за нас в най-трудното първенство на планетата", каза Сър Алекс от екрана.

На вечерята на LMA присъстваше и Карло Анчелоти, който в неделя бе уволнен от мениджърския пост на Челси и шотландският специалист побърза лично да засвидетелства уважението си към италианския специалист.

„Карло, ти си фантастичен човек и прояви огромно мъжество, идвайки на тази вечеря. Юнак!", допълни Сър Алекс.

Също така бяха определени и най-добрите мениджъри и във Футболната Лига - награди получиха наставника на Норич Пол Ламберт, кормчията на Брайтън Гус Пойет и мениджъра на Честърфилд Джон Шеридан.

„За мен е огромна чест да получа тази двойна награда. Сегашният сезон във Висшата лига се оказа много напрегнат и аз искам да поздравя и останалите мениджъри, както в нашата лига, така и в останалите дивизии за фантастичната работа, която вършат", завършва наставника на Юнайтед.

„Постиженията на Сър Алекс в този сезон, както лично за него, така и за Манчестър Юнайтед са просто невероятни. LMA също така му е изключително благодарна за усилията, които той полага към нашата организация и нейните членове. От името на всички присъстващи тук, ние пожелаваме на Сър Алекс и Манчестър Юнайтед победа в предстоящия финал в Шампионската лига на „Уембли". Това ще бъде огромно постижение, ако успеят да спечелят трофея в сърцето на Англия", заяви от своя страна президента на LMA Хауърд Уилкинсън.

 

81