Клоп обясни проблемът на Салах през този сезон


Н. Гавазов

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп призна, че неговият нападател Мохамед Салах "страда" поради разпада на привичните връзки отпред.

В продължение на няколко години Салах, Роберто Фирмино и Садио Мане съставляваха атакуващото трио, което ужасяваше защитниците във Висшата лига и Шампионска лига.

Миналото лято обаче Ливърпул продаде Мане на Байерн Мюнхен, докато Фирмино все още не е излизал на терена след паузата на Мондиал 2022.

В момента Салах, Луис Диас и Дарвин Нунес изглеждат основното атакуващо трио на "червените", но заедно те са играли само 343 минути и Клоп е съгласен, че липсата на предишна екипна работа се отразява на Мохамед.

"Разбира се, че страда. Преди офанзивното трио бе последователна машина. Бе ясно какво правим. Тази конкретна атакуваща игра изисква много работа и много информация, а това не винаги е очевидна информация. Много от тези нещата се базират на усещания. Усещаш къде е твоят съотборник и откъде да минеш, без да гледаш.

Започваме нова глава и сега трябва да говорим за Мо Салах. Ако сте вкарали стотици голове в миналото, а сега не го правите, това е първото нещо, за което се сещате, но това не е наш проблем в момента.

Ще се радвам, ако той вкара гол, точно както ще се радвам, ако някой друг вкара гол в другия мач и ние запазим мрежата суха. Започнахме сезона с Харви (Елиът) в полупозиция, след това бяха Хендо и Сега Наби (Кейта), така че нещо постоянно се променя. Обикновено имате някаква основа, върху която можете да създадете нещо, но ние нямаме това", заяви Клоп.

416