Евертън потвърди за Дайк


Н. Гавазов

Евертън потвърди назначаването на Шон Дайк за нов мениджър.

Седмица след уволнението на Франк Лампард, Евертън обяви подписването на договор за две години и половина с Дайк, въпреки че миналия петък беше разкрито, че Шон е приел работата.

Дайк приема Евертън на 19-то място във Висшата лига и е ясно, че целта на Шон до края на сезона е да предпази "карамелите" от изпадане в Чемпиъншип.

51-годишният англичанин е без работа от април 2022 г., когато Бърнли го уволни след близо 10 години партньорство.

Бърнли под ръководството на Дайк два пъти спечели промоция от Чемпиъншип, завърши два пъти в горната половина на таблицата на Висшата лига и също така се класира за евротурнирите за първи път от 51 години.

Дебютът на Дайк, към който Евертън се обърна след неуспешни преговори с Марсело Биелса е насрочен за домакинския мач срещу Арсенал на 4 февруари.

"За мен е чест да бъда мениджър на Евертън. Моят екип и аз сме готови и нетърпеливи да помогнем на този велик клуб да се върне на правилния път.

Знам страстта, която изпитват феновете на Евертън и колко скъп е този клуб за тях. Ние сме готови да работим здраво и сме готови да им дадем това, което искат. Това започва с потта по тази фланелка, усилията и завръщането към някои базови принципи, които Евертън поддържаше дълго време", заяви Дайк.

389