Ман Юнайтед показа бразилска магия във ФА Къп


И. Ангелов

Манчестър Юнайтед премина към осминафиналите на ФА Къп след като днес посрещна Рединг на своя "Олд Трафорд" и спечели с 3:1. В срещата Касемиро се разписа два пъти и Фред вкара красив гол с пета за домакините, след което Юнайтед и допусна във вратата си.

До почивката Маркъс Рашфорд бе вкарал във вратата на противника, но голът бе отменен от ВАР поради засада в атаката на "червените дяволи". При 15 удара до почивката само 2 бяха точки за домакините.

В 54-ата минута обаче Антони изведе през цялата защита Касемиро и той красиво копна над вратаря за 1:0. След гола в игра се появи Фред вместо Ериксен и именно бразилецът асистира за втория гол на сънародника си Касемиро, който с фалцов удар от дистанция отново вкара красив гол за 2:0.

В 66-ата минута самият Фред се разписа от много труден ъгъл и с ново прекрасно отиграване с пета след остър пас по земя от Бруно Фернандеш за 3:0. Малко преди гола за втори жълт картон бе изгонен Анди Керъл за домакините след остро влизане в Касемиро, но въпреки това Рединг стигна до гол в 72-ата минута за 3:1, като при корнер Инс намери Мбенге за удар с глава.

577