Рашфорд носи нова победа над Уулвс


И. Ангелов

Уулвърхемптън Уондърърс посрещна Манчестър Юнайтед в срещата от седемнадесетия кръг на английската Висша лига. Днес на "Молиню" гостите победиха с минималното 1:0 след гол на резервата Маркъс Рашфорд, първоначално оставен резерва от Тен Хаг по дисциплинарни причини. Нападателят се появи на почивката и вкара два пъти, като ВАР отмени едното му попадение.

То почивката Юнайтед доминираше, но Антони и Гарначо не вкараха добри положения, докато Коста бе спрян от Де Хеа на другата врата. На почивката Гарначо напусна за Юнайтед и в игра се включи Рашфорд, а Коста бе сменен от Траоре. 

В 76-ата минута именно Рашфорд откри когато пое топка на левия фланг, размени двойно с Бруно и навлезе диагонално през няколко човека преди да стреля през краката на вратаря за 1:0.

Малко след това нападателят вкара отново навлизайки по другия диагонал, като той стреля във вратаря, топката се удари отново в него и влетя в мрежата, но ВАР прецени, че тя е ударила ръката на англичанина. В тази част Де Хеа се прояви на два пъти за да спаси Юнайтед като веднъж отрази удар от пряк-свободен на Невеш и в 94-ата минута спря удар с глава на Раул Хименез.

517