Робърт Грийн обяви официално, че не се отказва Трите лъва


Н. Гавазов

Вратарят на Уест Хем Робърт Грийн опроверга появилите се по-рано днес информации в пресата, че има намерение да последва Бен Фостър, , който както е известно, се отказа от международната си кариера в националния отбор на Англия. Стражът на „чуковете" допълни, че във връзка с предстоящото раждане на детето си, има намерение само да помоли Капело да му даде почивка в някои от срещите на „Трите лъва".

Както е известно, в понеделник вратарят на Бирмингам Бен Фостър заяви, че има намерение изцяло да се отдаде на своя клуб, поради което за неопределено време прекратява участието си националния отбор на Англия. Веднага в пресата се появи информацията, че неговият пример ще последва Робърт Грийн.

„Робърт винаги е бил джентълмен и никога не би подвел своята страна. Той се обърна към Футболната асоциация с молба да не бъде канен известно време в националния отбор, за да може да присъства до съпругата си по време на раждането на своето дете, както и известен период след това. Тук не става дума за никакво отказване от националния отбор", заяви представител на Грийн за ESPN.

FUTBOL TV напомня, че най-близкият двубой на „Трите лъва" е на 4 юни на „Умбли" срещу Швейцария, който е част от квалификациите за Евро 2012 в Полша и Украйна. На 10 август, също на „Уембли", отборът на Капело ще приеме в приятелски мач националния тим на Холандия.

 

90