Мандарините се нуждат от точки за да останат в елита


П. Пенков

Блекпул - Болтън
Стадион: "Блумфилд Роуд", Блекпул
Дата: 14.05.2011
Час: 14:45
Съдия: Андре Маринър

В събота от 14:45 часа българско време, застрешения от изпадане Блекпул посреща Болтън Уондърърс в среща от 37-я кръг от английската Висша лига. Домакините бяха изместени на 18-та позиция, в зоната на изпадащите, след като преди седмица измъкнаха само точка от гостуването си на "Уайт Харт Лейн", а Уулвърхемптън постигна домакинска победа с 3:1 над добре представящия се в последните няколко седмици - Уест Бромич Албиън. Причината, поради която мандарините се намират в опасната зона е, че състава на Йън Холоуей постигна три поредни равенства в последните три кръга, като така добави само 3 точки към актива си. Ако южняците искат да запазят елитния си статус и за следващата кампания, то трябва да постигнат победа при домакинството си на Болтън, тъй като седмица по-късно тима гостува на Манчестър Юнайтед, откъдето трудно би измъкнал ценни точки.

Мениджърът на Блекпул Йън Холоуей няма проблеми с новоконтузени играчи. Дейвид Карни е единственият отсъстващ от състава. Той приключи участието си в настоящата кампания, поради тежка контузия в рамото. Марлон Уерууд, който наскоро се завърна в мандарините, след като бе отдаден под наем на Барнсли, няма да бъде включен в групата, тъй като не се намира в оптимална физическа форма.

Съперниците им Болтън са девети във временното подреждане, притежавайки актив от 46 точки. Съставът на Оуен Койл влоши значително представянето си през последните няколко седмици, като регистира три поредни поражения във Висшата лига. Първото от тях бе при гостуването им на "Крейвън Котидж", когато Тротърс загубиха с 3:0. Седмица по-късно Болтън не успя да се противопостави на Блекбърн и загуби с 1:0 на "Иууд Парк", а в 36-я кръг Марто и компания претърпяха домакинско поражение с 2:1 от гостуващия Съндърланд.

В Болтън няма да могат да разчитат на услугите на Макр Дейвис, който се подложи на хирургическа намеса, тъй като получи тежка контузия в глезена. Стюърт Олдън, Шон Дейвис и  Сам Рикетс са дългосрочно отсътващи, докато Маркос Алонсо се очаква да бъде аут, след като претърпя инцидент с автомобил, преди две седмици.

Двубоят между тези двата тима е твърди труден за прогнозиране, тъй като Блекпул няма победа в последните си пет домакински срещи, докато Болтън загуби четири поредни двубоя като гост.

Прогноза: Блекпул - Болтън над 2,5 гола

Последни 5 изиграни срещи:

Блекпул:

10 април Блекпул - Арсенал 1:3 (Висша лига)
16 април Блекпул - Уигън 1:3 (Висша лига)
23 април Блекпул - Нюкасъл 1:1 (Висша лига)
30 април Блекпул - Стоук Сити 0:0 (Висша лига)
07 май Тотнъм - Блекпул 1:1 (Висша лига)

Болтън:

17 април Болтън - Стоук Сити 0:5 (ФА Къп)
24 април Болтън - Арсенал 2:1 (Висша лига)
27 април Фулъм - Болтън 3:0 (Висша лига)
30 април Блекбърн - Болтън 1:0 (Висша лига)
07 май Болтън - Съндърланд 1:2 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Блекпул - Болтън

47 мача
16 победи за Блекпул
12 равенства
19 победи за Болтън
Голова Разлика: 69:59 за Болтън


Коефициенти от bet365:
Блекпул - 2.20
Равен - 3.40
Болтън - 3.25

Коефициенти от Offsidebet:
Блекпул - 2.10
Равен - 3.40
Болтън - 3.20

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <
126