Вдигат двойно заплатата на Чичарито


Н. Гавазов

Ръководството на Манчестър Юнайтед има намерение да удвои заплатата на Хавиер Ернандес след силната кампания на мексиканеца, съобщава Stretty News . Както е известно, Чичарито се представи блестящо през своя първи сезон на "Олд Трафорд" и успя да впечатли всички със силните си изяви на терена. Мексиканецът реализира 20 гола във всички турнири и изигра ключова роля за спечелването на 19-ата рекордна титла от „червените дяволи" и класиране на финал в Шампионската лига.

Нападателят пристигна от Чивас Гуадалахара на "Олд Трафорд" през лятото на миналата година срещу скромната сума от 7 милиона паунда и подписа 4-годишен договор, според който прибира по 25 хиляди паунда седмично.

Сега обаче заплатата на 22-годишният играч може да скочи до 50 хиляди паунда на седмица. Очаква се ръководството съвсем скоро да увеличи възнаграждението на младата звезда на Манчестър Юнайтед.

По-рано през седмицата Пеле похвали мексиканеца, заявявайки, че той е новия Меси, а Гигс заяви, че всеки един отбор има шанс, ако има в състава си футболист като Ернандес.

 

90