Феновете на Ман Юнайтед поискаха бърза продажба на клуба


Н. Гавазов

Тръстът на привържениците на Манчестър Юнайтед (MUST) призова семейство Глейзър да продаде клуба възможно най-скоро.

Снощи собствениците на Юнайтед официално обявиха готовността си да продадат Юнайтед или дял от него. Феновете на клуба от "Олд Трафорд" искат не само Глейзър да си тръгнат, но и това да стане по-бързо.

"Последните 17 години се характеризираха с дългове и рецесия – на терена и извън него. Повечето фенове на Юнайтед са съгласни с вашето заключение – време е за промяна.

Вие направихте огромна сума пари от Манчестър Юнайтед. Взехте стотици милиони лири от клуба и никога не инвестирахте нито стотинка. Каквато и да е вашата търговска цел през 2005 г., ние вярваме, че сте я постигнали.

Сега можете да направите две неща за вашето наследство. Първото е да дадете приоритет на интересите на Манчестър Юнайтед пред финансовите интереси на акционерите. В момента, повече от всякога, нашият клуб се нуждае от правилния собственик и това трябва да бъде приоритет, вместо просто да предадете клуба на предложилия най-висока цена.

Второ, умоляваме ви да действате бързо. Във футбола всяка пауза или несигурност е фатална. Ако решите да продадете, ние ви призоваваме да го направите бързо и да позволите на клуба да продължи напред без никакво забавяне“, се казва в изявление на MUST.

319