Шерууд назова целта за Емери във Вила


Н. Гавазов

Бившият мениджър на Астън Вила Тим Шерууд вярва, че Унай Емери има потенциала да превърне бирмингамци в претенденти за топ 6 във Висшата лига.

Заменяйки отстранения Стивън Джерард начело на Вила, Емери вече проведе първата си тренировка и сега се подготвя за дебюта си на новата си работа.

Шерууд е убеден, че Емери скоро ще осъзнае мащаба на Вила като клуб и с финансовата подкрепа на собствениците ще има всички шансове за успех.

"Това е огромна работа – след като влезе в този футболен клуб, той осъзнава колко е голям. Той е умен човек. Сигурен съм, че ясно разбира какво иска.

Той от настоящия момент до края на сезона ще може да проучи добре тази група играчи и да разбере от какво има нужда през трансферния прозорец. Те няма да изпаднат – имат твърде много добри играчи за това, а има и много лоши отбори в лигата.

Той трябва да осигури развитието на клуба. В бъдеще той трябва да се стреми към място в топ 6 и вътрешни купи. Те са способни на това. Имат финанси и сега имат правилния човек, на който трябва да се доверят", заяви Шерууд.

354