Анонс на 9-ти кръг от Висшата лига


И. Ангелов

Нюкасъл Юнайтед - Брентфорд
Стадион: Сейнт Джеймсис Парк
Дата: 08.10.2022 г.
Час: 17:00 ч.

Нюкасъл прекрати поредицата от шест без победа по добър начин след резултатното 4:1 над Фулъм последно. У дома този отбор няма загуба в кампанията и домакините ще са уверени в нов добър резултат. 

Брентфорд спечели само веднъж в последните шест кръга и рекордът извън дома не е блестящ със само 3 точки от 4 мача. "Пчеличките" последно изиграха изумително 3:3 срещу този съперник миналата година на този терен.

В двата тима има доста проблеми преди мача. Аут при домакините са Исак, Шелви, Крафт, Дарлоу и Ричи, а Максимен е под въпрос. При гостите с проблеми са Норгард, Люис-Потър и Янсон, докато и Пинок е под въпрос.

Нюкасъл направи 3 равенства поред у дома, липсата на ключови имена ще има значение, но класата е достатъчно в домакинския отбор за победата.

Прогноза: Нюкасъл Юнайтед - Брентфорд 2:1

 

Борнемут - Лестър Сити
Стадион: Виталити Стейдиъм
Дата: 08.10.2022 г.
Час: 17:00 ч.

Борнемут няма загуба от идването на Гари О'Нийл начело. Временният мениджър спечели 1 среща и направи 3 равенства до тук. Допуснатите голове в тези 4 срещи са само 3, което е голямо подобрение над 16-те допуснати в първите 4 кръга от лигата.

Лестър най-накрая намери начин да печели и постигна първа победа за сезона от последната позиция на таблицата срещу Нотингам Форест. В срещата за 4:0 блестя Джеймс Мадисън с 2 гола и асистенция. Преди тази победа освен 1 равенство тимът бе загубил всеки мач.

Проблемите в двата състава не са много. Лестър загуби последните си 4 гостувания и ще се надява да надгради над последния кръг. В тези гостувания "лисиците" допуснаха по най-малко 2 пъти. Борнемут не успя да вкара в 3 домакинства поред. Борнемут няма загуба в 5 поредни мача у дома срещу Лестър във всички турнири.

Прогноза: Борнемут - Лестър Сити 1:1

 

Брайтън - Тотнъм
Стадион: АМЕКС
Дата: 08.10.2022 г.
Час: 19:30 ч.

Роберто Де Зерби започна начело на Брайтън с 3:3 срещу Ливърпул в събота, след като водеше в мача с два гола. Де Зерби е срещал Антонио Конте 4 пъти в кариерата си и все още няма победа над него, като загуби 3 пъти.

Тотнъм не вкара за 0:0 срещу Айнтрахт Франкфурт през седмицата и това означава, че тимът има 1 победа в последните 4. На гости тимът на Конте няма победа в 4 поредни мача. Формата все още липсва макар тимът да показва проблясъци в срещите си, а за тази среща ще липсват Кулушевски, Танганга, Моура и Роял заради наказание.

При домакините само Модер е аут, а Мвепу е под въпрос с болест. Брайтън няма загуба в 11 от последните 12 кръга. В последните 3 обаче допусна по най-малко 2 пъти във вратата си. 

Тотнъм спечели 2 от последните 5 визити до "Амекс", което ще е добра статистика за Де Зерби при трудната му програма след пристигането.

Прогноза: Брайтън - Тотнъм 1:1

 

Кристъл Палас - Лийдс Юнайтед
Стадион: Селхърст Парк
Дата: 09.10.2022 г.
Час: 16:00 ч.

Кристъл Палас има 1 победа в последните 5 кръга на Висшата лига и така позицията е малко над опасната зона, и то по голове. Играта обаче не е на толкова ниско ниво след като срещата с Челси бе загубена в последната минута, а двата гола аванс срещу шампиона Ман Сити бяха преодолени чрез магията на Ерлинг Холанд.

Лийдс също има 1 победа в 5 кръга, при 2 загуби и 2 равни. Тимът обаче е в средата на класирането, което показва каква разлика може да направи всяка точка. Лийдс вкара и допусна по 10 гола до тук в сезона.

В двата тима има някои липси, като при домакините това са Клайн, Фъргюсън, Андерсен, МакАртър и Бътланд, а при гостите - Синистера, Далас и Грей, докато Адам Форшоу е под въпрос.

Палас не загуби в 7 поредни мача у дома от Лийдс. При липсата на Синистера, който показва форма за гостите, задачата им ще е трудна.

Прогноза: Кристъл Палас - Лийдс Юнайтед 0:0

 

Уест Хем Юнайтед - Фулъм
Стадион: Лондон Стейдиъм
Дата: 09.10.2022 г.
Час: 16:00 ч.

Уест Хем натрупа 4 победи в последните си 5 мача, но 3 от тези победи бяха в Лигата на конференциите. Все пак формата се подобрява постепенно и резултатите също. 

Фулъм стартира добре сезона и последно получи шамар от реалността с 4:1 от Нюкасъл. Последните 4 визити в лигата срещу Уест Хем бяха загубени. В отбора има и значително количество контузени имена, макар някои да имат шанс да се възстановят навреме.

При домакините само Корнет и Агуер са с проблеми. При гостите наказан е Чалоба, контузени са Уилсън, Курзава и Соломон, а под въпрос - Робинсън, Тете, Митрович и Вилиан. Жоао Палиня се връща от наказание.

Уест Хем спечели 5 поредни мача у дома срещу Фулъм, като в последните 3 не допусна от този съперник. Фулъм допусна по най-малко 2 гола в 5 от последните 6 кръга.

Прогноза: Уест Хем Юнайтед - Фулъм 2:1

 

Нотингам Форест - Астън Вила
Стадион: "Дъ Сити Граунд"
Дата: 10.10.2022 г.
Час: 22:00 ч.

Нотингам Форест загуби локалното дерби с Лестър с 4:0, което ги остави на дъното в таблицата. Последните 5 кръга бяха загубени с допуснати 18 гола в тях. Единствена победа в сезона до тук остава през август с 1:0 над Уест Хем.

Астън Вила не показваше постоянство но в момента няма загуба в 3 кръга поред, при 1 допуснат гол. Гостите обаче имат известни проблеми с липсващи имена през цялата кампания и сега продължават да липсват Дин, Камара, Аугустинсон и Карлос, докато под въпрос са още Кеш и Чембърс.

При домакините само Ниакате и Ричардс са с проблеми. Нотингам загуби 5 кръга и допусна по най-малко 3 гола в последните 4 поред. Астън Вила не успя да спечели в 5 поредни гостувания, но тук ще има шанс да се подобри срещу бедстващ съперник.

Прогноза: Нотингам Форест - Астън Вила 0:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <
401