Анонс на 6-ти кръг от Висшата лига


И. Ангелов

Брентфорд - Лийдс Юнайтед
Стадион: Брентфорд Къмюнити Стейдиъм
Дата: 03.09.2022 г.
Час: 17:00 ч.

Брентфорд няма победа в трите кръга след като надви Манчестър Юнайтед с 4:0. "Пчеличките" направиха поредни равенства в лигата с по 1:1, като и двата кръга допуснаха първо в своята врата.

Лийдс се пребори за 1:1 с Евертън във вторник. Тимът надигра съперника си, но така и нямаше чиста ситуация поради липсата на типичен нападател в състава след ранната контузия на човека във форма Родриго. Тук се очаква завръщане на Бамфорд в състава, като аут остават Далас, Родриго, Ейлинг и Фирпо.

При домакините Канос остава с контузия, под въпрос са Пинок, Айер, Норгард и Янсон.

Прогноза: Брентфорд - Лийдс Юнайтед 1:1

 

Нюкасъл Юнайтед - Кристъл Палас
Стадион: Сейнт Джеймсис Парк
Дата: 03.09.2022 г.
Час: 17:00 ч.

Нюкасъл поведе срещу Ливърпул, пострада от отменен гол поради минимална засада, допусна изравняване и след това обрат в 98-ата минута, при дадено 5 минути продължение. Всичко това бе тотална липса на късмет за тима, в който новият нападател Александър Исак дебютира много добре, като вкара и именно негов гол бе отменен.

Кристъл Палас има само 1 победа в петте кръга на Висшата лига дотук, като последно видяхме 1:1 с Брентфорд. Вилфред Заха се завърна от травма последно и продължи формата си с четвърти гол в 4 мача, но контузени остават МакАртър, Томкинс, Фъргюсън и Бътланд.

При домакините с проблеми са Уилсън, Шелви, Крафт, Бруно и Максимен, като последните двама са под въпрос. 

Нюкасъл не успя да вкара повече от гол на Палас в 6 поредни срещи между отборите. В последните 3 домакинства обаче "свраките" вкараха по най-малко 2 пъти, като с новото попълнение в атака това може да продължи.

Прогноза: Нюкасъл Юнайтед - Кристъл Палас 2:1

 

Нотингам Форест - Борнемут
Стадион: Сити Граунд
Дата: 03.09.2022 г.
Час: 17:00 ч.

Нотингам отстъпи очаквано на Манчестър Сити, но допусна 6 гола. Настроението в тима няма да е на високо ниво.

Борнемут също отнесе 9 гола от Ливърпул наскоро, което коства на Скот Паркър работата начело, и в последния кръг тимът надгради с нулево равенство срещу Уулвс. В Чемпиъншип миналата година Борнемут спечели и двете си срещи с Форест, но през лятото домакините се подобриха изключително и привлякоха около 20 нови човека.

В двата тима има някои проблеми, като те са повече при гостите, които страдат и от липса на дълбочина.

Прогноза: Нотингам Форест - Борнемут 1:0

 

Тотнъм - Фулъм
Стадион: Тотнъм Хотспър Стейдиъм
Дата: 03.09.2022 г.
Час: 17:00 ч.

Тотнъм е на трета позиция в таблицата и все още усещането за тима на Антонио Конте е, че не се намира в най-добро състояние. Така последно видяхме 1:1 с Уест Хем през седмицата, като редица играчи изглежда не са във форма.

Фулъм започна живота в елита с 8 точки от възможни 15. Александър Митрович вече вкара 5 гола и бе причината да се прекрати поредицата без загуба на Брайтън последно след 2:1. Тимът показва, че ще се бори за мястото си.

Тотнъм има 8 победи в последните 9 домакинства в лигата. Срещу Фулъм домакините спечелиха 6 от последните 7 дербита. Фулъм няма победа в 7 поред на гости в лигата.

Прогноза: Тотнъм - Фулъм 2:1

 

Уулвърхемптън - Саутхемптън
Стадион: Молиню
Дата: 03.09.2022 г.
Час: 17:00 ч.

Уулвс все още чака първата си победа за сезона въпреки летните подобрения. 3 от първите 5 кръга бяха равенства до тук.

Саутхемптън спечели 2 от последните 3 кръга в лигата, включително като обърна Челси за 2:1 последно през седмицата. 

При домакините само Чикиньо остава контузен. Очаква се новото попълнение Саса Каладжич да дебютира моментално и надеждите за подобрение с него са големи. При гостите Ливраменто остава аут, както и Лавиа, който вкара важен гол срещу Челси.

Уулвс има 3 поредни победи срещу Саутхемптън, но последните 3 кръга у дома бяха поредни равенства. Без загуба в 6 поред от Саутхемптън фаворити са "вълците", но формата е на страна на гостите.

Прогноза: Уулвс - Саутхемптън 1:1

 

Брайтън - Лестър Сити
Стадион: АМЕКС
Дата: 04.09.2022 г.
Час: 16:00 ч.

Брайтън получи първата загуба за кампанията си след 2:1 на гости на новака Фулъм

Лестър отстъпи на Манчестър Юнайтед с 1:0 и така вече има 4 загуби в лигата от 5 кръга. Това поставя тима на последно място, макар играта и срещу Юнайтед да не бе толкова лоша, като тимът имаше своите възможности. Сега трансферният прозорец затвори, и важните за състава Тилеманс и Мадисън останаха поне до януари.

Брайтън няма загуба в 6 кръга у дома поред. Лестър не загуби в 11 от последните 12 мача срещу Брайтън, но формата в момента не е на ниво след 4 поредни загуби.

Прогноза: Брайтън - Лестър Сити 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <
668