Блекпул ще спечели само точка срещу Стоук


П. Пенков

Блекпул - Стоук Сити
Стадион: "Блумфилд Роуд", Блекпул
Дата: 30.04.2011
Час: 17:00
Съдия: Марк Клатънбърг

Блекпул приема Стоук Сити на стадион "Блумфийлд Роуд" в среща от 35-я кръг от английската Висша лига. Мандарините за заплашени от изпадане в края на сезона, след като в момента заемат 17-та позиция във временното класиране, с еднакъв брой точки с Уигън, който заема позиция в зоната на изпадащите. Съставът на Йън Холоуей успя да прекъсне негативната си серия от четири поредни поражение, като измъкна точка при домакинството си на Нюкасъл, преди седмица, завършило наравно 1:1. След двубоя със Стоук пред тима предстоят друдни гостувания на Тотнъм и Манчестър Юнайтед.

Нападателят на Блекпул Джеймс Бийти не се чувства добре физически, но проведе тренировъчни занимания, като има вариант да се появи в игра. Стивън Крейни е на линия, въпреки че страдаше от проблеми в стъпалото. Дейвид Карни, чийто сезон приключи, поради травма в рамото, е единственият отсъстващ за южняците.

Стоук Сити е десети във временното подреждане, осигурявайки си игра в елита и през следващия сезон. В последните два от Висшата лига Стоук показа добра игра, като успя да спечели общо 4 точки от възможни 6. Една от тях беше извоювана при гостуването им на Астън Вила, завършило наравно 1:1, а няколко дни по-късно грънчарите зарадва феновете си с класическа победа с 3:0 над Уулвърхемптън на "Британия Стейдиъм". Освен това Стоук Сити намери място на финала за Купата на Футболната Асоциация на Англия, след като  полуфинален двубой отстрани Болтън с 5:0. Така съставът на Тони Пулис ще срещне Манчестър Сити на 14 май на стадион "Уембли".

Стоук няма да може да разита на крилото Матю Етерингтън, който получи разтежение по време на срещата с Уулвърхемптън. За радост на феновете той се очаква да бъде напълно възстановен за предстоящия финал, докато съотборника му Рикардо Фулър вероятно ще пропусне отстатъка от сезона, поради контузия в Ахилеса. Диън Уайтхед, който замени Етерингтън срещу вълците, ще се надява на титулярна позиция, докато Джон Карю е включен в стартовите 11 за първи път от два месеца насам. Дани Хигинботъм е дългосрочно отсътсващ, поради травма в коляното.

Стоук Сити ще се опита да постигнат победа над Блекпул, който се намира в серия от седем поредни мача без успех.

Прогноза: Блекпул - Стоук Сити 1:1

Последни 5 изиграни срещи:

Блекпул:

19 март Блекбърн - Блекпул 2:2 (Висша лига)
03 април Фулъм - Блекпул 3:0 (Висша лига)
10 април Блекпул - Арсенал 1:3 (Висша лига)
16 април Блекпул - Уигън 1:3 (Висша лига)
23 април Блекпул - Нюкасъл 1:1 (Висша лига)

Стоук Сити:

02 април Стоук Сити - Челси 1:1 (Висша лига)
09 април Тотнъм - Стоук Сити 3:2 (Висша лига)
17 април Болтън - Стоук Сити 0:5 (ФА Къп)
23 април Астън Вила - Стоук Сити 1:1 (Висша лига)
26 април Стоук Сити - Уулвърхемптън 3:0 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Блекпул - Стоук Сити

32 мача
9 победи за Блекпул
10 равенства
13 победи за Стоук Сити
Голова Разлика: 54:45 за Стоук Сити


Коефициенти от bet365:
Блекпул - 2.75
Равен - 3.40
Стоук Сити - 2.50

Коефициенти от Offsidebet:
Блекпул - 2.75
Равен - 3.30
Стоук Сити - 2.45

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <
124