Челси и Лестър ще поделят точките


И. Ангелов

Челси - Лестър Сити
Стадион: Стамфорд Бридж
Дата: 27.08.2022 г.
Час: 17:00 ч.

Челси може би направи добър резултат с онова 2:2 с Тотнъм, но последвалото разочарование с 3:0 от Лийдс повдигна множество въпроси за Томас Тухел и неговия отбор. 

Лестър има само точка в лигата този сезон след две загуби и равен, а във вторник тимът излезе и срещу Стокпорт Каунти от Лига 2, където се нуждаеше от дузпи за да премине напред за купата. Въпреки наличието на големи имена в състава тимът на Брендан Роджърс изпитва огромни затруднения, както и противника тук в четвъртия кръг на Висшата лига.

В двата състава има и някои проблеми. Калиду Кулибали няма да участва за Челси поради червения си картон от последната среща. Ковачич и Канте са с контузии, а Алонсо и Броха са под въпрос заради ситуациите си в клуба.

При Лестър неясна е ситуацията с Уесли Фофана, който чака трансфер именно в Челси. Последно играчът не бе в тима, а колегите му в защита Райън Бертран и Рикардо Перейра са с травми. В Карабао Къп през седмицата отново впечатли Юри Тилеманс, който традиционно играе добре. И с неговото име и напускане обаче се спекулира това лято, поради което той няма постоянна роля.

Лестър допусна по най-малко 2 пъти в първите 3 кръга от лигата. Челси няма загуба в 5 кръга у дома поред, която форма ще се надява да продължи въпреки проблемите. Лестър обаче не загуби в 4 от последните 5 визити до "Стамфорд Бридж".

Прогноза: Челси - Лестър Сити 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <

Стартови състави

Лестър (Брендан Роджърс)
 
Уорд
   
Амарти
Еванс
Кастан
Джъстин
Тилеманс
Ндиди
Перез
Мадисън
Барнс
Варди
Стърлинг
Хаверц
Маунт
Чилуел
Жоржиньо
Галахър
Джеймс
Кукурела
Силва
Азпиликуета
   
Менди
 
Челси (Томас Тухел)

Прогноза: Челси - Лестър 1:1

333