Нюкасъл и Сити равни в голово шоу (видео)


И. Ангелов

Нюкасъл Юнайтед посрещна Манчестър Сити в среща от третия кръг на английската Висша лига. Днес домакините от "Сейнт Джеймсис Парк" изиграха изключително силно първо полувреме, в което направиха обрат от губеща, но допуснаха изравняване във второто за крайно 3:3.

В 5-ата минута днес Бернардо Силва намери Гюндоган в полето и той бе оставен с време да овладее и вкара на Поуп за 1:0. Нюкасъл обаче се мобилизира и натисна жестоко съперника, като в даден момент владееше топката 95% от времето. Това доведе до 1:1 в 28-ата минута когато Сен-Максимен центрира в полето и от близо Алмирон завърши за гола през Едерсон.

В 39-ата минута Максимен асистира и в нова контра на домакините, в края на която Уилсън се справи с Диаш и стреля над вратаря за 2:1. 

В 54-ата минута Сен-Максимен спечели и нарушение на позиция до дъгата на Сити, което Киеран Трипиър превърна в гол за 3:1. В 60-ата минута Ерлинг Холанд вдъхнови Сити с гол от воле при пас на Родри за 3:2, и след устрем на "гражданите" те стигнаха и до 3:3 бързо след това когато Де Брюйне изведе Бернардо Силва в полето за нисък удар до вратаря.

В 73-ата минута Трипиър спря с остро влизане Де Брюйне да организира контраатака, за което получи директен червен картон, но ВАР отмени решението и постанови жълт. Така до края срещата остана равностойна и без повече голове.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



764