Уест Бром загуби от Челси (видео)


И. Ангелов

Отборът на Уест Бромич понесе загуба от Челси на домашна сцена. Мачът завърши 1:3 в полза на лондончани, а двата отбора предложиха множество добри минути.

Мачът започна с център за домакините, които бързо изгубиха топката и предадоха инициативата на Челси. След размяна на атаки в началото на полувремето не се стигаше до нищо интересно, а тимът от Лондон владееше повече топката.

Въпреки това гостите не изглеждаха комфортно пред атаките на Уест Бром и гол падна в 18-ата минута. Той бе дело на Одемвинге, който по хубав начин преодоля Чех. 

За съжаление на привържениците на домакините преднината им не трая дълго. В 22-ата минута Флоран Малуда посна остро подаване, което не бе изчистено по добър начин от защитата на Уест Бром. Топката попадна в краката на Дрогба и той хладнокръвно я прати в мрежата. 

Обратът стана факт малко след това. В 26-ата минута Калу отбеляза след добро изпълнение на Дрогба.

Челси продължиха да натискат и към края на полувремето Лампард покачи преднината на 3 гола срещу само 1 за домакините. Така завърши първата част на двубоя.

През второто полувреме картината не се промени особено, като отново всичко интересно бе на основата на направеното от Дидие Дрогба. В един момент домакините от Уест Бром успяха да прехвирлят за малко играта отвъд своята полувина на терена и създадоха няколко атаки, но като цяло балансът остана в полза на Челси.

В 82-ата минута на мача влезе и печално известният напоследък Фернандо Торес на мястото на отлично представилия се Дрогба. И този път на испанеца не му провървя до края на двубоя, като успя само да сътвори няколко мига на веселие за феновете на Бромич.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



325