Блекпул и Уигън излизат един срещу друг в борба за оцеляване


П. Пенков

Блекпул - Уигън
Стадион: "Блумфилд Роуд", Блекпул
Дата: 16.04.2011
Час: 17:00
Съдия: Питър Уолтън

В събота от 17:00 часа българско време Блекпул и Уигън се изправят един срещу друг на стадион "Блумфийлд Роуд", в среща от 33-я кръг от английската Висша лига. Мандарините са 17-ти във временното подреждане с 33 инкасирани точки, като досега състава на Йън Холоуей е регистирал общо 9 победи, 6 равенства и 17 загуби. Южняците успяаха да спечелят само на една точка в последните си 3 мача от надпреварата. Тя беше добавена в актива на Блекпул след гостуването им на Блекбърн, завърши при резултат 2:2. В началото на месец април оранжевите загубиха с 3:0 от Фулъм на "Крейвън Котидж". Седмица след двубоя с котиджърс, Блекпул загуби у дома с 3:1 от един за претендентите за титлата - Арсенал.

Блекпул няма да може разчита на услугите на полузащитника си Дейвид Воган, тъй като той получи контузия по време на срещата с Арсенал, като все още няма определен срок за завръщането му отново в игра. Стражът на мандарините Мати Жилкс е готов да се завърне в титулярни състав, след като се възстанови напълно от счупената капачна на коляното си, която се случи през месец ноември 2010 година. Бранителят Дейвид Карни ще се подложи на оперативна намеса, поради болките, които изпитва в рамото, като се очаква да се отсъства до края на сезона.

Уигън е сериозно заплашен от отпадане от елита на Англия в края на кампанията, като в момента заема последната позиция в подреждането с актив от 31 точки, въпреки че само 2 точки от делят от позиця извън опасната зона. Представянето на Уигън се влоши с началото на новата 2011 година, в която досега тима регистира 7 загуби, 6 равенства и само 3 победи. Преди три седмици съставът на Роберто Мартинес записа именно този свой трети успех през 2011 година. Той беше постигнат при домакинството на Бирмингам, което Латикс спечелиха с 2:1. Седмица по-късно Уигън показа добра игра отново на "DW Стейдиъм", като успя да спечели точка срещу Тотнъм. Но в последният кръг добрата серия на Уигън приключи, тъй като състава загуби с минималното 1:0 визитата си на Челси.

Левият защитник на Уигън Мейнър Фигароа е единственият, който ще отсътва от тима за срещата с Блекпул. Националът на Хондурас получи 10-я си жълт картон през сезона при загубата от Челси с 1:0 преди седмица. Хюго Родайега и Чарлс Н'Зогбя вероятно ще започнат като титуляри.

В началото на сезона Блекпул победиха Уигън с 4:0, като Латикс се надяват да си върнат на мандарините за случилото се през август.

Прогноза: Блекпул - Уигън над 2,5 гола

Последни 5 изиграни срещи:

Блекпул:

26 февруари Уулвърхемптън - Блекпул 4:0 (Висша лига)
07 март Блекпул - Челси 1:3 (Висша лига)
19 март Блекбърн - Блекпул 2:2 (Висша лига)
03 април Фулъм - Блекпул 3:0 (Висша лига)
10 април Блекпул - Арсенал 1:3 (Висша лига)

Уигън:

26 февруари Уигън - Манчестър Юнайтед 0:4 (Висша лига)
05 март Манчестър Сити - Уигън 1:0 (Висша лига)
19 март Уигън - Бирмингам 2:1 (Висша лига)
02 април Уигън - Тотнъм 0:0 (Висша лига)
09 април Челси - Уигън 1:0 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Блекпул - Уигън

2 мача
2 победи за Блекпул
0 равенства
0 победи за Уигън
Голова Разлика: 8:1 за Блекпул


Коефициенти от bet365:
Блекпул - 2.30
Равен - 3.50
Уигън - 3.00

Коефициенти от Offsidebet:
Блекпул - 2.30
Равен - 3.35
Уигън - 2.92

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <
140