Лампард: Това е много специална вечер


Н. Гавазов

Мениджърът на Евертън Франк Лампард сподели радостта си от оставането на отбора във Висшата лига.

След като загуби първото полувреме на домакинския мач срещу Кристъл Палас с резултат 2:0, Евертън направи обрат през второто полувреме и спечели с 3:2, което осигури на "карамелите" място в елита през следващия сезон.

Може и да не е трофей, какъвто е имало безброй пъти в кариерата на Лампард като играч, но радостта от постигането на целта впечатлява - Франк разбира колко важно е било клубът му да остане във Висшата лига.

"Това е един от най-великите моменти в моята футболна кариера и живот. Имах голям късмет, имах невероятни моменти като мениджър и особено като играч на Челси. Но преодоляването на това чувство на отчаяние, свързано с борбата за оцеляване, е нещо друго.

Мислех, че може да се разплача след  последния съдийски сигнал. Мислех, че може да изскоча от тялото си. Никой не може да каже и дума за нашия празник.

Лесно е да се каже "Но не си спечелил нищо". Знаете ли, хайде да поработите в този клуб няколко месеца. Ще видите всички трудности и ще разберете какво означава за нашите хора да останат в тази лига.

Това е много специална вечер в историята на Евертън“, заяви Лампард.

513