Ман Юнайтед обяви за назначаването на Тен Хаг


Н. Гавазов

Манчестър Юнайтед официално обяви назначаването на Ерик Тен Хаг за нов мениджър на отбора.

Тен Хаг ще поеме задълженията си в Юнайтед веднага след като завърши този сезон в Аякс. Ерик пописа с "червените дяволи" договор до юни 2025 г. с опция за удължаване с 12 месеца.

Очаква се Аякс да получи 2 милиона евро (£1,67 милиона) като компенсация за 52-годишния нидерландец.

"За мен е голяма чест да бъда мениджър на Манчестър Юнайтед и съм изключително развълнуван от предизвикателството, което предстои. Познавам историята на този велик клуб и страстта на неговите фенове и съм абсолютно решен да изградя способен отбор за постигане на успеха, който заслужава.

Ще бъде трудно да напусна Аякс след тези невероятни години и мога да уверя нашите фенове, че съм напълно фокусиран там, за да завърша успешно този сезон, преди да отида в Манчестър Юнайтед“, заяви Тен Хаг.

"През последните четири години в Аякс Ерик се доказа като един от най-интересните и успешни мениджъри в Европа. Той е известен със своя ангажиращ, атакуващ футбол и умение да работи с млади хора.

По време на разговорите ни преди назначаването му, Ерик ме впечатли дълбоко с визията си за това как Манчестър Юнайтед може да се върне на нивото, което иска, а също и с енергията и стремежа си да го осъществи.

Пожелаваме на Ерик успешен сезон с Аякс и с нетърпение очакваме пристигането му в Манчестър Юнайтед това лято“, каза спортният директор на "дяволите" Джон Мърто.

Добавяме, че Тен Хаг е начело на Аякс от декември 2017 г., като направи златни дубъли с отбора на Амстердам през сезоните 2018/19 и 2020/21.

1215