Анонс на междинния кръг от Висшата лига


И. Ангелов

Евертън - Лестър Сити
Стадион: Гудисън Парк
Дата: 20.04.2022 г.
Час: 21:45 ч.

Евертън надигра безобразен Манчестър Юнайтед последно за да повдигне настроението около дъното с 1:0. Така тимът в момента е само на 3 точки над 18-то място и Бърнли, и всеки мач на "карамелите" е много важен за оцеляването.

Лестър трябваше да съхрани енергията си в неделя и загуби от Нюкасъл заради отслабената постройка. Като гост тимът загуби 3 от последните си 5 мача, а освен това и последните 3 визити до "Гудисън Парк" не бяха спечелени. В тима има и доста проблеми с липсващи имена - Варди, Ндиди, Уорд, Бертран и Сумаре.

Лестър има капацитета да спечели срещата, но всичко зависи от това как мениджърът иска да управлява умората в тази фаза на сезона. Домакините са отчаяни за всяка точка и ще искат успеха.

Прогноза: Евертън - Лестър Сити 0:0

 

Нюкасъл Юнайтед - Кристъл Палас
Стадион: Сейнт Джеймсис Парк
Дата: 20.04.2022 г.
Час: 21:45 ч.

Нюкасъл постигна поредни победи в лигата и отново ще е уверен и ще търси увеличаване на дистанцията от опасността. Тимът няма загуба в 7 у дома, като спечели 5 поред. 

Кристъл Палас се представи добре в полуфинала на ФА Къп с Челси, но отстъпи в неделя и ще иска бързо да забрави това. Палас спечели 2 пъти в последните 3 визити в Нюкасъл, но противникът в момента е вдъхновен.

Двата тима почти нямат проблеми с липсващи имена, макар ключовият Трипиър да липсва при домакините. Еди Хау има един от най-добрите рекорди у дома за 2022-ра година, която ще иска да продължи.

Прогноза: Нюкасъл Юнайтед - Кристъл Палас 2:1

 

Бърнли - Саутхемптън
Стадион: Търф Моор
Дата: 21.04.2022 г.
Час: 21:45 ч.

В неделя Бърнли взе точка от Уест Хем и това може да се окаже жизненоважен резултат. Тимът се подобри много напоследък и загуби само веднъж в последните 8, доближавайки излизането от опасната зона на дъното.

Саутхемптън бе в поредица от 5 мача без успех, но в събота надви Арсенал с 1:0. През 2022-ра година "светците" спечелиха само 1 гостуване, но пък от последните 4 визити до "Търф Моор" те отстъпиха само веднъж. Тимът е в почти перфектно здраве, докато при домакините липсват Уестууд, Мий, Питерс и Гудмундсон.

Бърнли допусна по най-малко 2 гола в 4 поредни домакинства в лигата. "Светците" ще са в настроение след голямата победа над Арсенал.

Прогноза: Бърнли - Саутхемптън 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <
455