Манчестър Сити разгроми Съндърланд (видео)


П. Пенков

Отборът на Манчестър Сити постигна категоричен успех при домакинството си на Съндърланд, в двубой от 31-я кръг от английската Висша лига. Съставът на Роберто Манчини победи черните котките с 5:0, като пет разчлични играчи на гражданите записаха имената си в головата листа на срещата. Резултатът на "Сити ъф Манчестър" беше открит още в 9-та минута, когато младока Адъм Джонсън проби по десния фланг, след което комбинира с Яя Туре, който му върна жеста, след което Джонсън стреля от близко разстояние и откри резултата в двубоя.

Шест минути след първото попадение, Сити получиха правото да изпълнят дузпа, поради на нарушение на Филип Бардсли срещу нападателя на небесносините - Карлос Тевес. Аржентинецът застана зад бялата точка и без проблеми удвои преднината на тима. В 63-та минута гражданите направиха резулата класически. След пробив на Тевес по дясния фланг, той центира в наказателното поле, където Марио Балотели отклони към Давид Силва, който преодоля Миноле за 3:0.

Четвъртият гол за домакините дойде в 67-та минута, когато след изпълнение на корнер, топката беше изчистена от гостите, но попадна в Лескът, който отново центира, намирайки свободни Патрик Веира, който на скорост изпрати кълбото във вратата на Съндърланд. В 73-та минута Яя Туре оформи крайното 5:0, след като остана сам срещу стража на черните котки.

След днешната победа Сити зае третата позиция във временното класиране, на три точки от втория Арсенал, но и с мач повече, докато съперника им Съндърланд остава 12-ти с актив от 38 точки.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



115