Стана известен още един заинтересован от Челси


Н. Гавазов

Стана ясно името на още един заинтересован от покупката на Челси след като Роман Абрамович обяви за продажбата на клуба. Това е Лутфи Мансур (вдясно на снимката), който е  главен изпълнителен директор на Man Capital, инвестиционно подразделение на бизнеса на неговото семейство Mansour Group.

Съобщава се, че 33-годишният египтянин е голям фен на "сините" и притежава абонаментна карта на "Стамфорд Бридж".

Предполага се, че Mansour Group ще застане с капиталите и връзките си зад Лутфи, а самият египтянин лично ще се занимава с делата на клуба.

Припомняме, че на 26 февруари Абрамович предаде управлението на клуба на попечителите на благотворителен фонд заради агресията на Русия срещу Украйна и евентуалното преследване от страна на британските власти, заради връзките си с диктатора Владимир Путин. На 2 март Роман обяви, че възнамерява да продаде клуба.

Абрамович е собственик на Челси от 2003 г. През това време "сините" станаха четири пъти шампиони на Англия, спечелиха Шампионската лига и Лига Европа по два пъти, спечелиха Суперкупата на УЕФА, пет пъти спечелиха Купата на ФА, три пъти взеха Купата на Лигата и спечелиха Суперкупата на ФА два пъти.

891