Балотели: Искам да пиша история с Манчестър Сити


П. Пенков

Играчът на Манчестър Сити Марио Балотели продължава да показва класата си на терена, въпреки особения си характер. Както е известно, 20-годишният талант е отново на първите страници на вестниците, след като стана ясно, че е хвърлял стрелички по част от футболистите от младежкия тим на „гражданите". Въпреки това, Балотели продължава да вярва, че кариерата му е във възход, както заяви в интервю пред Goal.com

Беше поканен за рекламно лице на Nike и Foot Locker Easter. Разкажи ни малко повече относно твоята роля в рекламната кампания?

"Кампанията на The Nike Lunar и Foot Locker се отнася основно да усетиш света в краката си. Когато бях попитан дали искам да бъда рекламно лице в рекламата, усетих, че това е моето призвание. Мога да кажа, че съм голям почитател на Nike и конкретно на новите Air Max 90 Lunar, чийто модел е вдъхновени от въздуха и космоса около нас. Дизайна е много добър и всичко е на високо ниво."

След шест прекарани месеца в Сити, как оценяш настоящия си клуб?

"Опитът, който трупам тук, е фантастичен. Всички в Сити са фантастични и можеш да видиш как клуба покачва нивото с всеки изминал ден. Всички се стараят да се чувствам комфортно, поради което се старая да покажа на мениджъра, че заслужавам да съм тук. Радвам се, че играя в Манчестър Сити и ще мога да пиша история с този клуб."

Според теб, Сити заслужава ли да спечели Висшата лига? Ако не, тогава какво трябва да подобри тима през следващия сезон?

"Не съм съгласен. Желаем и можем да спечелим титлата през този сезон."

Добре тогава, какви са реалистичните цели на клуба през тази кампания?

"Победа, победа, победа. Трябва да играем в Шампионската лига през следващия сезон, а освен това трябва да спечелим Висшата лига през тази година."

Какво те изненада във футбола, който се практикува в Англия?

"Има малко разлики от италианския футбол, но мога да кажа, че ми харесва. Стадионите в Англия са прекрасни и феновете са фантастични във всяка среща. Мисля, че Висшата лига е вълнуващо преживяване за всеки футболист."

Видяхме ли най-доброто от Балотели досега?

"Никога не съм доволен от себе си. Но тази година прекарах тежка контузия, която не ми позволи да покажа най-доброто, на което съм способен."

98