Англия би, Мика Ричардс се контузи


Н. Гавазов

Защитникът на Манчестър Сити Мика Ричардс може да бъде извън терените за около четири седмици, след като получи травма в снощната контрола между младежките национални отбори на Англия и Дания, завършила с категорична победа за "Трите лъва" с 4:0. Бранителят на „сините" бе заменен принудително от Джеймс Томкинс, тъй като получи неприятна травма в подколенното сухожилие.

Очаква се днес да стане ясно до колко сериозна е контузията на играча на Манчестър Сити, но според селекционер на младежите на Англия Стюърт Пиърс, Ричардс може да бъде извън терените около месец.

"Ричардс има проблем с подколенното сухожилие и може би ще пропусне следващите четири седмици. Надяваме се да не бъде твърде дълго извън игра, тъй като му предстоят важни мачове с Манчестър Сити ", коментира Пиърс, който се е консултирал с лекарите, които са прегледали бранителя.

Ако предварителните прогнози се потвърдят, тогава защитникът ще пропусне полуфинала за ФА Къп срещу Манчестър Юнайтед, както и двубоите от Висшата лига срещу Съндърланд и Ливърпул.

 

95