Анонс на 17-ти кръг от Висшата лига


И. Ангелов

Норич Сити - Астън Вила
Стадион: Кероу Роуд
Дата: 14.12.2021 г.
Час: 21:45 ч.

Норич наистина даде всичко и създаде достатъчно положения за да изравни и дори победи Манчестър Юнайтед, но така и не успя да пробие Давид Де Хеа и така 4 поредни мача остана без победа след последния кръг. Дийн Смит ще се надява да види същото желание и организираност в тази среща срещу бившия си работодател.

Астън Вила загуби на "Анфийлд" през уикенда, но победа в този мач може да постави тима на Стивън Джерард в горната половина на класирането. Вила спечели последните си 2 мача с Норич, включително с 5:1 тук през 2019 г. В тима почти няма липсващи играчи, докато при домакините проблемите с травмите са доста.

Норич няма победа в 24 от последните 26 изиграни мача във Висшата лига. Астън Вила повиши нивото от пристигането на Джерард и се очаква да спечели тук.

Прогноза: Норич Сити - Астън Вила 1:2

 

Кристъл Палас - Саутхемптън
Стадион: Селхърст Парк
Дата: 15.12.2021 г.
Час: 21:30 ч.

Кристъл Палас прекрати поредицата от 4 срещи без победа последно когато надви Евертън с 3:1 в супершоу на Конър Галахър. Победата покачи тима до 11-то място и сега целта е да се постигне трета победа от 4 срещу Саутхемптън.

"Светците" не показват най-доброто на гости този сезон, като с 4 загуби от последните 5 тимът приближава опасната зона. Визитите на "Селхърст Парк" обаче не са лоши по принцип и виждаме 3 победи тук от последните 4 мача.

Саутхемптън допусна по най-малко 2 гола в 11 от последните 13 гостувания в лигата. С 3 поредни загуби като гост тимът не е фаворит.

Прогноза: Кристъл Палас - Саутхемптън 2:0

 

Брайтън - Уулвърхемптън Уондърърс
Стадион: Фалмър Стейдиъм
Дата: 15.12.2021 г.
Час: 21:30 ч.

Срещата на Брайтън с Тотнъм от последния кръг бе отменена заради многото случаи на коронавирус при противника, и така тимът имаше време да се подготви за този мач и да остане свеж. Брайтън няма победа в 10 мача, но загуби само 2 от тях, а проблемите в състава са много.

Уулвс загуби от Ман Сити с 1:0 и така има само 1 победа в последните 6 мача. В последния мач Раул Хименез бе изгонен преди почивката, поради което тук ще липсва заедно с контузените Нето, Джони и Москера.

При домакините обаче проблемите са много повече. Наказан е Дъфи, а с контузии са Тросар, Алзате, Дънк, Уелбек, Уебстър, Лалана и Сармиенто. В допълнение Жоел Фелтман е под въпрос. Греъм Потър ще се надява да има поне последния за повече избор на титуляри.

Брайтън има 5 равенства в последните 6 кръга. Уулвс не вкара гол в 4 поред и сега не разчита на топ-реализатора си, който е с наказание. Уулвс обаче не загубиха последните 5 мача с Брайтън.

Прогноза: Брайтън - Уулвърхемптън Уондърърс 0:0

 

Бърнли - Уотфорд
Стадион: Търф Моор
Дата: 15.12.2021 г.
Час: 21:30 ч.

Бърнли задържа Уест Хем в последния кръг до 0:0 и попречи на амбициите на противника за топ 4. С резултата обаче домакините доближиха излизането от опасната зона на дъното, като разстоянието именно до Уотфорд е 2 точки и срещата тук е огромна по значение.

Уотфорд загуби късно срещу Брентфорд и с проблемите с контузени приближи опасно дъното. Последната загуба означаваше общо 6 загуби от последните 7 мача.

Само Ашли Барнс е с контузия при домакините, докато гостите не могат да разчитат на Нкулу, Масина, Етебо, Сар, Баах, Фостър и вероятно Франсиско Сиералта. 

Уотфорд има 12 загуби в последните си 14 мача като гост в лигата. Бърнли не успя да победи в 17 от последните си 18 мача в лигата, но не допусна гол от този противник в 3 поредни мача. Бърнли успя да избегне загубата от Уотфорд в 11 от последните 12 случая у дома.

Прогноза: Бърнли - Уотфорд 0:0

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <
412