Бербо не получи гаранции от Сър Алекс, че ще играе редовно


Н. Гавазов

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън предупреди Димитър Бербатов, че трябва да свикне с факта, че няма да бъде редовен титуляр в отбора въпреки, че е голмайстор на Висшата лига на Англия. Както е известно, българския нападател отбеляза 20 гола за „червените дяволи" и според специалистите, с попаденията си донесе победите във 2/3 от срещите на отбора. Но Бербо в момента е поставен пред огромен натиск от превъзходната форма на Хавиер Ернандес, който в дебютния си сезон отбеляза 16 гола и все повече се очертава като ефективния партньор на Уейн Рууни.

Българинът не е вкарал гол от 25 януари и въпреки, че днес може да се завърне срещу Болтън, Сър Алекс отказва да даде гаранции на 30-годишният нападател за постоянно място в отбора.

„Това е много трудно решение за мен. Играчите никога няма да разберат, когато ги оставям на пейката и не отдават никакво значение на това какво им казваш. Те искат просто да играят. Аз бях същия като футболист и винаги съм искал да играя. Важното е, че ние сме признали качествата на Димитър и той ще получи своите игри. Той дори може да играе днес срещу Болтън, в зависимост от тактиката, която ще използвам. Бербатов вече е включен в групата за мача", заяви Сър Алекс за Magic1152.

 

83