Ще сложи ли Бирмингам край на добрата серия на карамелите?


П. Пенков

Евъртън - Бирмингам
Стадион: "Гудисън Парк", Ливърпул
Дата: 09.03.2011
Час: 22:00
Съдия: Питър Уолтън


Евертън посреща Бирмингам на стадион "Гудисън Парк" в отложена среща от английската Висша лига. Карамелите се намират в успешна серия с две последователни победи, които ги издигнаха на десетата позиция във временното класиране. Първият успех беше постигнат в последната седмица на месец февруари, когато състава на Дейвид Мойс победи с 2:0 гостуващия Съндърланд. Няколко дни по-късно Евертън отпадна от борбата за спечелването на Купата на Футболната Асоциация на Англия, след като загуби с минималното 1:0 на собствен стадион от Рединг, в двубой от петия кръг на надпреварата. Това обаче не се отрази на представянето на тима в шампионата, тъй като карамелите спечелиха с 2:1 срещата си Нюкасъл Юнайтед на "Сейнт Джеймсис Парк".

Капитанът на Евертън Фил Невил ще пропусне двубоя с Бирмингам, поради разтежение, получено по време на срещата с Нюкасъл, като вероятно ще бъде заменен от Джон Хейтинга. Виктор Аничбе е под съмнение, след като получи лек удар в глезена, докато Тим Кейхил и Маруан Фелани са аут с травми.

За разлика от съперника си, Бирмингам записа две последователни поражение в последните два кръга от Висшата лига. Първото от тях бе при домакинството им на Нюкасъл, загубено с крайното 2:0, а две седмици по-късно Бирмингам загубиха отново у дома, но този път от Уест Бромич с 3:1. За радост на феновете, съставът на Алекс Маклийш успя да продължи участието си в турнира ФА Къп, побежадайки с 3:0 Шефилд Уензди. Въпреки загубите в първенството, все пак бирмингамци постигнаха невероятен успех през последния месец, след като победиха на финала за Карлинг Къп  Арсенал с 2:1 и по този начин спечелиха втория си трофей в своята история.

Бранителят на Бирмингам Мартин Яранек се готов да се завърне в игра. Националът на Чехия не беше на разположение при двубоя с Уест Бромич, поради болки в слабините. Съотборниците му Бари Фъргюсън и Крейг Гарднър са все още аут, поради контузии, получи по време на финала срещу Арсенал. Мениджърът на сините Алекс Маклийш заяви, че до последно ще следи състоянието на Никола Жигич, който пропусна последния мач на тима, поради контузия в слабините. Бранителят Лиъм Риджуел се очаква да играе, след като получи лека травма срещу Уест Бромич.

Прогноза: Евертън - Бирмингам 1:1

Последни 5 изиграни срещи:

Евъртън:

13 февруари Болтън - Евъртън 2:0 (Висша лига)
19 февруари Челси - Евъртън 1:1 - 3:4 сл. дузпи (ФА Къп)
26 февруари Евъртън - Съндърланд 2:0 (Висша лига)
01 март Евъртън - Рединг 0:1 (ФА Къп)
05 март Нюкасъл - Евъртън 1:2 (Висша лига)

Бирмингам:

12 февруари Бирмингам - Стоук Сити 1:0 (Висша лига)
15 февруари Бирмингам - Нюкасъл 0:2 (Висша лига)
19 февруари Бирмингам - Шефилд Уензди 3:0 (ФА Къп)
27 февруари Арсенал - Бирмингам 1:2 (Карлинг Къп, Финал)
05 март Бирмингам - Уест Бромич 1:3 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Евъртън - Бирмингам

112 мача
57 победи за Евъртън
33 равенства
22 победи за Бирмингам
Голова Разлика: 208:133 за Евъртън


Коефициенти от bet365:
Евъртън - 1.53
Равен - 4.00
Бирмингам - 6.50

Коефициенти от Offsidebet:
Евъртън - 1.50
Равен - 3.80
Бирмингам - 7.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <
135