Новите собственици на Нюкасъл разриха амбициите си


Н. Гавазов

Членът на Борда на Нюкасъл Аманда Стейвли  говори за амбициите на новите собственици на клуба.

По -рано в четвъртък Нюкасъл най -накрая премина от Майк Ашли към Суверенния фонд на Саудитска Арабия. Действайки като посредник в тази сделка, финансистът Стейвли получи около 10 процента от акциите на "свраките“ и място в Борда на директорите на клуба.

Въпреки че това са само думи засега, Стейвли обещава, че при новите собственици Нюкасъл редовно ще се бори за големи трофеи.

"Това е дългосрочна инвестиция. Радваме се на бъдещите перспективи на Нюкасъл.

Ние се ангажираме да насадим обща философия, цел и лидерство в клуба, така че Нюкасъл да успее в дългосрочен план.

Нашата амбиция е съобразена с тази на феновете. Искаме да създадем постоянно успешен тим, който редовно да се състезава за големи трофеи и да ни прави горди в световен мащаб.

Отборът трябва да е на върха на английската Висша лига. Ще отнеме време, но обещавам, че ще сме на върха на класирането. В Англия има много конкуренция, но ние я обичаме. Тази страна има най -добрия футбол в света, а Нюкасъл е най -добрият отбор в света. Искаме да печелим трофеи. Първо място във Висшата лига, успех в Европа - от това се нуждаем.

Имаме страхотен отбор. Ние се интересуваме от по -нататъшното му укрепване, но за това трябва да работим в рамките на финансовия феърплей. Искаме да имаме най -добрия отбор. Срещнах се с мениджър и поговорих с него. Ние го подкрепяме. Сега няма да говорим за бъдещето на мениджъра", заяви Стейвли.

591