Бирмингам ще търси трите точки срещу УБА


П. Пенков

Бирмингам - Уест Бромич
Стадион: "Сейнт Андрюс", Бирмингам
Дата: 05.03.2011
Час: 14:45
Съдия: Майкъл Джоунс

Бирмингам приема Уест Бромич Албиън на стадион "Сейнт Андрюс", в първи двубой от 29-я кръг в английската Висша лига. Домакините се изправени пред опасността да се разделят с елитния си статут в края на сезона, тъй като в момента състава на Алекс Маклийш заема 16-та позиция в подреждане, само на 2 точки от Уулвърхемптън, който оглавява класирането в опасната зона. Преди седмица Бирмингам извоюва първия си трофей през настоящи сезона, като във финала на Карлинг Къп на стадион "Уембли" победи Арсенал с 2:1. Освен това съставът на Алекс Маклийш продължи участието си и в турнира за Купата на Футболната Асоциация на Англия, след като отстрани Шефилд Уензди.

Дуото на Бирмингам Бари Фъргюсън и Крейг Гарднър са под съмнение за срещата с Уест Бромич. Фъргюсън игра при победата над Арсенал през миналия уикенд, след като му беше поставена диагонозата - счупено ребро. Гарднър пък получи травма в прасеца и беше заменен през втората част. Александър Хлеб все още не се е възстановил напълно от контузията в коляното си, която не му позволи да играе на финала срещу Арсенал. Крилото Дейвид Бентли и бранитял Къртис Дейвис са на разположение, след като не им беше позволено да играят на финала.

Съперникът им Уест Бромич заема позиция под Бирмингам, като притежава точка по-малко в своя временнен актив. Съставът на Рой Ходжсън се намира в серия от три поредни равенства във Висшата лига, като последната загуба на тима беше в началото на месец февруари, когато дроздовете загубиха с 3:0 гостуването си на Манчестър Сити, който продължава да таи надежди за лидерската позиция.

Халфът на гостите Греъм Доран е под съмнение за гостуването на "Сейнт Адрюс". Доранс получи контузия в глезена си по време на петъчната тренировка на тима, като мениджъра Рой Ходжсън не му вдъхна особени надежди за игра. Нападателят Петер Одеминге също е аут, след като получи удар в глезена по време на равенството срещу Стоук Сити, преди седмица.

Прогноза: Бирмингам - Уест Бромич 2:1

Последни 5 изиграни срещи:

Бирмингам:

06 февруари Уест Хем - Бирмингам  0:1 (Висша лига)
12 февруари Бирмингам - Стоук Сити 1:0 (Висша лига)
15 февруари Бирмингам - Нюкасъл 0:2 (Висша лига)
19 февруари Бирмингам - Шефилд Уензди 3:0 (ФА Къп)
27 февруари Арсенал - Бирмингам 1:2 (Карлинг Къп, Финал)

Уест Бромич:

01 февруари Уест Бромич - Уигън 2:2 (Висша лига)
05 февруари Манчестър Сити - Уест Бромич 3:0 (Висша лига)
12 февруари Уест Бромич - Уест Хем 3:3 (Висша лига)
20 февруари Уест Бромич - Уулвърхемптън 1:1 (Висша лига)
28 февруари Стоук Сити - Уест Бромич 1:1 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Бирмингам - Уест Бромич

81 мача
24 победи за Бирмингам
25 равенства
32 победи за Уест Бромич
Голова Разлика: 114:92 за Уест Бромич


Коефициенти от bet365:
Бирмингам - 2.37
Равен - 3.20
Уест Бромич - 3.20

Коефициенти от Offsidebet:
Бирмингам - 2.30
Равен - 3.15
Уест Бромич - 3.10

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <
136