Сър Алекс обяви бойкот на клубната телевизия на Юнайтед


Н. Гавазов

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън обяви бойкот на всички медии, включително и на собствения си телевизионния канал MUTV, след като снощи бе обвинен официално от Футболната асоциация на Англия в „неприлично поведение" заради острите му критики срещу рефера Мартин Аткинсън. Шотландският специалист, който даваше напоследък изявления само за клубния канал и радио Magic 1152, отмени седмичния си брифинг преди мача с Ливърпул в неделя, а от клуба потвърдиха, че MUTV губи правото по всяко време да взема интервюта от мениджъра на Юнайтед.

Както е известно, Сър Алекс се изказа твърде критично към решенията на Акинсън при загубата на „червените дяволи" с 1:2 от Челси, обвинявайки рефера, че е повлиял на хода на играта и заявявайки, че Аткинсън не е трябвало да обслужва срещата, предвид предишните му спорни решения, показващи склонност към отсъждания в полза на отбора на Роман Абрамович.

Отказът на Сър Алекс да общува с медиите не е нов и е обичайно явление за наставника на Юнайтед, но разликата този път е, че и на MUTV е отказан достъп до мислите на шотландския специалист. Това не е прецедент, след като през 2005 година Сър Фъргюсън също отказа да говори за клубния канал, след като един от говорителите го нападна и обвини, че предпочита да използва схема на игра 4-4-2, а не 4-5-1. Тогава главния изпълнителен директор Дейвид Гил се намеси и потуши нещата.

Все още няма официална причина за най-новия бойкот на шотландския специалист, но според специалистите, ръководството на клубната телевизия е трябвало да бъде по-внимателна към интервюто на Сър Алекс и да не го излъчва веднага, а е трябвало да го обработи след като шотландския специалист вече има условно наказание за отправени обвинения към арбитрите.

 

124