Тухел: Чилуел все още идва на себе си


Н. Гавазов

Мениджърът на Челси Томас Тухел обясни продължителното отсъствие на Бен Чилуел на това, че защитникът все още се възстановява от Евро 2020.

С блестящ край на миналия сезон за своя клуб, Чилуел не изигра нито една минута за Англия на Европейското първенство.

Чилуел се върна от отбора с тежко натоварване на душата, а в допълнение към това  установи, че неговият конкурент на позиция, Маркос Алонсо, се намира в отлична форма. Ето защо финалът на Шампионска лига преди почти четири месеца остава последният официален мач на Бен.

"Той имаше силни 90 минути от финала на Шампионска лига и като цяло завърши добре миналия сезон. Игра много минути за нас на високо ниво в много важни мачове.

Лично за него Европейското бе труден период, защото той видя шансовете, когато можеше да играе. Знам, че това е тежко, защото все още се чувстваш като част от отбора, но всъщност не го чувстваш истински без да пролееш пот по терена, след като не носиш фланелката. Това е странно чувство. Плюс това тренираш непрекъснато в продължение на четири или пет седмици.

Имаше почивка, но му бе трудно да се отпусне напълно и да отърси това разочарование от раменете си. Когато се върна тук, видях, че е психически уморен и все още се тревожи за тази ситуация.

Той също нямаше голям късмет, защото Маркос прекара целия предсезон с нас и се възползва от шанса си, демонстрирайки умение и всеотдайност. Маркос играе ключова роля от първия ден, разкривайки се на позицията на Чили.

Въпреки това, сега той е в клетката. Той е в добра форма и може да играе всеки момент", заяви Тухел.

536