Ще успее ли Бром да победи грънчарите и да се измъкне от опасността?


П. Пенков

В понеделник от 22:00 часа на "Британия Стейдиъм" един срещу друг излизат отборите на Стоук Сити и Уест Бромич в среща от 28-я кръг от английската Висша лига. Съставът на Тони Пулис влоши представянето си в последните два кръга от кампания. След победата над Съндърланд с 3:2 пред собствена публика, грънчарите загубаха гостуванията си на Бирмингам и Арсенал. И в двата двубоя на "Сейнт Андрюс" и на "Емирейтс" Стоук претърпя минимални загуби с 1:0 от противниците си. Тези загубени точки се отразиха върху временното класране, като сега грънчарите заемат 11-та позиция с актив от 33 точки, с 5 пункта повече от Уест Хем, който заема позиция в зоната на изпадащите.

Крилото на Стоук Матю Етерингтън е под съмнение за срещата с Уест Бромич. Етерингтън пропуснаха последния мач на тима срещу Арсенал, поради контузия в гърба, която не му позволи да довърши срещата с Брайтън от турнира ФА Къп, спечелена от Стоук с класическото 3:0. Съотборникът му Абдула Файе вероятно няма да фигурира, след като пропусна последните четири срещи на тима, поради разтежение, докато нападателя Мамади Сидибе страда от скъсан ахилес.

Съперникът им Уест Бромич Албиън вече заема позиция в опасната зона, след като Уулвърхемптън вече е извън опасност от изпадане. Съставът, който наскоро беше поет от бившия мениджър на Ливърпул Рой Ходжсън, записа две последователни равенства в последните си два изиграни двубоя от Висшата лига. Преди две седмици Бром завърши наравно 3:3 при домакинството си на борещия се за оставане в елита - Уест Хем, а в следващия кръг ремито отново беше крайния резултат на "Дъ Хоуторнс", като този път съперник на тима беше Уулвърхемптън.

Мениджърът на Уест Бромич Рой Ходжсън ще може да разчита на всички свои играчи за гостуването на Стоук Сити. Вратарят Скот Карсън е на линия, след като пропусна равенството срещу Уулвс, поради вирусно заболяване, а халфа Йосуф Мулумби се възстанови от разтежението си. Греъм Доранс и Джонас Олсон също трябва да са на разположение след вирусните заболявания, които претърпяха.

Прогноза: Стоук Сити - Уест Бромич 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <
129