Дайк отговори на Клоп


Н. Гавазов

Мениджърът на Бърнли Шон Дайк отговори на критиките на колегата си от Ливърпул Юрген Клоп, който сравни стила на игра на отбора му с кеча.

След победата с 2: 0 над Бърнли миналата събота, Клоп посъветва феновете, които се радват на играта на колектива на Дайк, да "гледат кеч“.

Юрген бе възмутен, че Бърнли игра твърде грубо, а съдията - следвайки новите препоръки на съдийския корпус - остави играчите да се борят и избегна излишната намеса.

Дайк обаче счита твърденията на Клоп за неоснователни, тъй като футболистите му се придържа към установените правила.

"Разстроен съм, че сочи с пръст конкретни играчи. Това е абсолютно ненужно.

Имаме професионалисти, които са работили много, много усилено през цялата си кариера, за да достигнат това ниво. Мисля, че е грешно и неуместно, когато казвате, че не се борят по този начин.

Трябва да се грижим за играчите, но аз не се притеснявам от това - в момента нивото на загриженост за футболистите е невероятно и в някои отношения е правилно.

Просто се притеснявам, че някои хора поставят под въпрос, когато отбор прави всичко възможно в рамките на правилата, за да спечели мача. Така се държахме - не бе показан нито един картон.

Съвет да гледате кеч? Това е негова работа. Коментарите му са такива, каквито са. Това не е моя работа. Хората могат да използват всякакви думи, за да изразят мислите си", заяви Дайк.

314