Клоп: Харесва ли ви играта на Бърнли? Тогава гледайте кеч


Н. Гавазов

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп разкритикува Бърнли за опасния им стил на игра.

Ливърпул отпразнува втората си победа от новия сезон в събота, побеждавайки Бърнли с 2: 0 у дома.

След мача Клоп представи претенциите си към противника, а също така изрази недоумение от бездействието на съдията, пред който съперникът действаше грубо.

"В мач срещу Бърнли никога не можеш просто да летиш над терена и да ги победиш. В крайна сметка това засяга нас. Срещу тях винаги трябва да сме готови за истинска битка, а днес се очакваше да бъде труден мач.

Видяхте как Върджил (Ван Дайк) и Жоел (Матип) се бореха с Барнс и Ууд. Не съм 100 процента сигурен, че е правилно да се позволява да се борим по този начин. Сякаш се върнахме 10, 15 години назад.

Просто е твърде опасно. За съдията бе трудно да се справи. Нямам въпроси относно битката във въздуха, но когато се приземят, те се блъскат в защитника. Вие сте безпомощни пред това и не можете да го избегнете. Това усложнява играта.

Вкарахме два гола. Имаше и страхотен трети гол, който бе отменен заради засада, но все пак ми хареса комбинацията от Харви (Елиът) и Мо (Салах). Садио (Мане) можеше да вкара повече. В крайна сметка спечелихме 2: 0 и всичко е наред.

Харесва ми, че решенията се тълкуват в полза на атакуващия отбор, но трябва да не забравяме, че е нужно да пазим играчите. Хората ще кажат: "Това е битка и ми харесва да я гледам". Е, тогава по -добре гледайте кеч за такива неща", заяви Клоп.

350