Черните котки ще бъдат затруднени при гостуването си на Евертън


П. Пенков

Евъртън - Съндърланд
Стадион: "Гудисън Парк", Ливърпул
Дата: 26.02.2011
Час: 17:00
Съдия: Стюърт Атуел

В събота от 17:00 часа българско време Евертън е домакин на Съндърланд, в среща от 28-я кръг от английската Висша лига. Мърсисайдци са 14-ти във временното подреждане, като досега са регистрали общо 6 победи, 12 равенства и 8 загуби. След резултатната победа с 5:3, преди две седмици, при домакинството им на Блекпул, карамелите записаха загуба с 2:0 при гостуването си на Болтън на стадион "Рийбок Стейдиъм". Освен това съставът на Дейвид Мойс продължи участието си в турнира за Купата на Футболната Асоциация на Англия, след като победи шампиона Челси след изпълнение на дузпи на "Стамфорд Бридж".

Ключовите полузащитници на Евертън Тим Кейхил и Маруан Фелани са аут за предстоящата среща, тъй като получи леки травми. Нападателят Луис Саха се надява да се оттърси от разтежението, което не му позволи да играе в последните две срещи на тима. Съотборникът му Джак Родуел е под съмнение за домакинството на Съндърланд, тъй като страда от контузия в слабините. Виктор Аничебе вероятно ще пропусне двубоя, а Фил Ягиелка превъзмогна травмата си, която го остави извън игра от началото на месец декември.

Съперникът им Съндърланд записа поражение в последния си изигран мач на собствения "Стейдиъм ъф Лайт". Тимът на Стив Брус загуби с минималното 2:1 от гостуващия Тотнъм, който има за цел да завърши в четворката на Англия в края на кампанията. Така черните котки останаха на седмата позиция в класирането с актив от 37 точки, само на 2 точки от шестия Ливърпул и на цели 8 от петия Челси.

Стражът на Съндърланд Грейг Гордон е под съмнение за съботния двубой. Националът на Шотландия се бори с травма в коляното, като вероятно ще бъде заменен от Симон Минолет. Мениджърът Стив Брус има сериозно проблеми, поради дългосрочно отсъстващите играчи, а наскоро появолите си болки на бранителя Майкъл Търнър, усложниха положението на тима. Фрейзър Кембъл и Дейвид Мейлър ще се срещнат със специалист в понеделник, относно травмите си, а капитана Лий Катърмоул е само на 10 дни от завръщането си отново в игра.

Прогноза: Евертън - Съндърланд 1:1

Последни 5 изиграни срещи:

Евъртън:

29 януари Евъртън - Челси 1:1 (ФА Къп)
01 февруари Арсенал - Евъртън 2:1 (Висша лига)
05 февруари Евъртън - Блекпул 5:3 (Висша лига)
13 февруари Болтън - Евъртън 2:0 (Висша лига)
19 февруари Челси - Евъртън 1:1 - 3:4 сл. дузпи (ФА Къп)

Съндърланд:

16 януари Съндърланд - Нюкасъл 1:1 (Висша лига)
22 януари Блекпул - Съндърланд 1:2 (Висша лига)
01 февруари Съндърланд - Челси 2:4 (Висша лига)
05 февруари Стоук Сити - Съндърланд 3:2 (Висша лига)
12 февруари Съндърланд - Тотнъм 1:2 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Евъртън - Съндърланд

152 мача
67 победи за Евъртън
24 равенства
61 победи за Съндърланд
Голова Разлика: 256:245 за Евъртън


Коефициенти от bet365:
Евъртън - 1.72
Равен - 3.60
Съндърланд - 5.00

Коефициенти от Offsidebet:
Евъртън - 1.70
Равен - 3.55
Съндърланд - 4.90

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <
129