Кейн ще уведоми босовете си, че иска да последва Грилиш


Н. Гавазов

Нападателят на Тотнъм Хари Кейн ще обсъди напускането си от клуба с ръководството тази седмица.

Манчестър Сити наскоро предложи 100 милиона паунда за плеймейкъра на Астън Вила Джак Грелиш, но "гражданите" все още са решени да вземат и Кейн.

Според The ​​Telegraph, Кейн се надява да последва 25-годишния си съотборник от националния отбор на Англия, който се очаква да договори лична сделка с "гражданите".

Сагата с напускането на Кейн продължава от няколко месеца, но можем да очакваме развръзка през следващата седмица. Самият Хари вече е решил всичко за себе си.

В понеделник 28-годишният Кейн, който получи допълнителна почивка след Евро 2020, се завръща в тренировъчната база и се кани да информира ръководството на "шпорите“ за желанието си да напусне.

Президентът на Тотнъм Даниел Леви не желае да загуби водещия си играч, чийто договор все още е в сила още три години, но решителното отношение на Кейн може да бъде ключът към постигане на компромис с Сити.

Купувайки Грилиш, Сити ще счупи рекорда на Висшата лига за трансферна сума, а за да придобият Кейн, "гражданите" ще трябва да го направят отново - Тотнъм определено ще поиска над 100 милиона паунда за своя нападател.

341