Арсенал се интересува от Ейбрахам


Н. Гавазов

Нападателят на Челси Тами Ейбрахам може скоро да смени отбора. Два клуба от английската Висша лига проявяват интерес към нападателя.

Според The ​​Telegraph Арсенал се интересува от футболиста. Отбелязва се, че в детството си Ейбрахам е подкрепял "артилеристите“ и е бил личен фен на Тиери Анри. Челси обаче иска трансфер на нападателя в размер на 40 милиона евро, Арсенал ще трябва да продаде редица играчи, за да намери такива средства.

За Тами претендира и Уест Хем, но сумата, поискана от "сините" е голям проблем за "чуковете". В края на май обаче The Telegraph съобщи, че Челси продължава да се интересува от привличането на полузащитника на Уест Хем Деклан Райс и е готов да включи Ейбрахам в сделката.

Тами Ейбрахам е възпитаник на академията в Челси. Той изигра дебютния си мач за първия отбор на "сините" през май 2016 г. Нападателят три пъти бе отдаден под наем (през сезон 2016/2017 в Бристол Сити; през сезон 2017/2018 в Суонзи Сити; през сезон 2018/2019 в Астън Вила). Договорът му с Челси е валиден до 30 юни 2023 година. Transfermarkt изчислява оценява Ейбрахам на 38 милиона евро.

313