Челси ще търси победа на Вила Парк


И. Ангелов

Астън Вила - Челси
Стадион: Вила Парк
Дата: 23.05.2021 г.
Час: 18:00 ч.

Астън Вила прекъсна серията без победи с 2:1 над Тотнъм в последната седмица. Сега тимът е на 11-та позиция и няма какво да се случи за да се покачи или пропадне в последния кръг. 

Челси просто трябва да се справи не по-лошо от Лестър в кръга за да си осигури място в топ 4 във финалния ден от кампанията. Победа ще гарантира трето място на "сините", но залогът пред Тухел е голям, защото след седмица той трябва да играе финал в Шампионска лига. Поради това германецът вероятно ще иска да запази свежест в някои от играчите си.

Откъм състави, при домакините Рос Баркли не може да играе срещу отбора, от който е под наем. Той може и вече да е изиграл последната си среща за Вила, тъй като не се очаква тимът да преследва подписа му. Контузени са още Трезеге, Кеш и Сансон.

При Челси под въпрос са само Кай Хаверц и Нголо Канте. Предстои да видим дали Тухел ще заложи на отслабен отбор с оглед финала на ШЛ срещу Манчестър Сити.

Челси има 6 победи в последните 7 мача с Вила. "Сините" спечелиха последните си 3 мача на гости в лигата. Те са фаворити при излизане в пълна бойна готовност, но случаят тук е неясен.

Прогноза: Астън Вила - Челси 0:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <

Стартови състави

Челси (Томас Тухел)
 
Менди
   
Азпиликуета
Силва
Рудигер
Джеймс
Жоржиньо
Ковачич
Алонсо
Маунт
Хаверц
Вернер
Уоткинс
Гази
Грилиш
Траоре
Накамба
МакГин
Таргет
Конса
Мингс
Хаус
   
Мартинез
 
Астън Вила (Дийн Смит)

Прогноза: Астън Вила - Челси 0:1

352