Ливърпул определи петима кандидати за центъра на защитата


Н. Гавазов

Ливърпул сформира кратък списък с петима играчи, които трябва да подсилят позицията централен защитник.

Ливърпул играе без Върджил Ван Дaйк, Джо Гомес и Жоел Матип от месеци, като и тримата вероятно ще се завърнат през следващия сезон.

През януари "червените" успяха да подпишат с Озан Кабак и Бен Дейвис, но е ясно, че това не е достатъчно и привличането на играч от топ ниво в центъра на защитата е един от приоритетите за мениджъра  Юрген Клоп за летния трансферен прозорец.

Дълго време Дайо Упамекано бе свързван с трансфер в Ливърпул, но футболистът вече се договори с Байерн. Неспособни да получат Упамекано, "червените“ обърнаха внимание на съотборника му в РБ Лайпциг в лицето на Ибрахима Конате.

Наскоро в пресата се появиха слухове, че Ливърпул вече е договорил трансфера на Конате, но Liverpool Echo, който е близо до "Анфийлд",  отрече тази информация и назова Ибрахима само като една от разглежданите опции.

В същото време Ливърпул е основен претендент за 21-годишния Конате, чийто договор в Лайпциг предполага обезщетение от 34.6 милиона паунда.

Следващият в списъка на шампионите във Висшата лига е защитникът на Виляреал Пау Торес, на който също се приписва внимание от страна на Манчестър Юнайтед и Челси. 24-годишният испански национал също има клауза за изкупуване в размер на  £ 51.8 милиона.

Жул Кунде също е в списъка на Ливърпул. Севиля бе силно засегната от пандемията с коронавируса и може да бъде по-сговорчива това лято, отколкото преди година, когато Манчестър Сити се опита да купи защитника.

Друга цел за "червените" е Милан Шкриняр, който помага на Интер да бъде лидер в Серия А. Клубът от "Сан Сиро" изчислява стойността на 26-годишния словак, когото и Тотнъм иска да види, на 43.3 милиона паунда.

Списъкът се затваря от  Давид Алаба, който напуска Байерн в края на сезона. Статутът на свободен агент прави 28-годишния австриец привлекателна цел на пазара, но проблемът е, че играчът предпочита Ла Лига пред Висшата лига.

511