Инс даде съвет на Юнайтед за нападателите


Н. Гавазов

Бившият играч на Манчестър Юнайтед Пол Инс разкри кого би избрал между нападателите Хари Кейн от Тотнъм и Ерлинг Холанд от Борусия Дортмунд.

Купуването на нападател е един от основните приоритети на Юнайтед за летния трансферен прозорец, а Кейн и Холанд са сред възможните цели на "червените дяволи".

Инс обаче вижда 27-годишния Кейн като по-малко печеливша инвестиция от 20-годишния Холанд, който дори не е достигнала своя връх.

"Мисля, че Манчестър Юнайтед се нуждае от чистокръвен нападател, който ще ви даде 25 гола за сезон. Единсон Кавани се справя доста добре и винаги е бил машина за отбелязване на голове, но е в края на 30-те си години.

Мисля, че на мястото на шефовете на Юнайтед, ако в момента ми представихте на сребърен поднос Хари Кейн и Ерлинг Холанд, щях да избера Холанд. Да не кажа, че Кейн е стар и бавен, но Холанд е по-млад и по-бърз.

Ако купите Хари Кейн в момента, той ще струва 80-90 милиона лири и ще поиска петгодишен договор, след което ще бъде над 30 години.

Когато купувате играч, винаги трябва да мислите как можете да го препродадете в бъдеще. Холанд е само на 20 и купувайки го сега за около 100 милиона британски лири, пак можете да го препродадете изгодно след пет години.

Кейн ви гарантира, че в негово лице ще получите доказан голмайстор по стандартите на Висшата лига. Той познава Висшата лига и вие знаете предварително, че ще ви даде 25 гола за сезон. Но мисля, че Холанд ще прави това във всеки клуб и всяка лига, плюс това само ще се подобрява", заяви Инс.

502