Артета вижда предимство за Тотнъм преди дербито


Н. Гавазов

Мениджърът на Арсенал Микел Артета се оплака, че Тотнъм има предимство пред отбора му преди  дербито на  Северен Лондон.

Арсенал и Тотнъм ще се изправят на 14 март на "Емирейтс"  във Висшата лига. А само три дни по-рано двата отбора ще изиграят първите си мачове от 1/8-финалите на Лига Европа.

"Артилеристите“ ще имат изморително пътуване до Атина, където ще играят с Олимпиакос, докато "шпорите“, които първоначално също трябваше да играят като гости, ще приемат Динамо Загреб.

Факт е, че УЕФА смени местата за провеждане на първия и втория мач на Тотнъм, така че два отбора от един и същи град да не играят у дома в една и съща вечер. Според Артета това е несправедливо към неговия отбор.

"Способността да се подготви за дербито у дома дава предимство на Тотнъм, но не можем да го променим. Можем да изразим недоволството си и трябва да го направим, защото искаме двата отбора да бъдат поставени на еднаква основа. Решението обаче вече е прието и това е, което имаме.

Абсолютно не искам да търся оправдания в навечерието на дербито, оплаквайки се: "О, те имат предимство". За това няма да направя това и нека това бъде нашето предимство“, заяви Артета.

146