Платини нападна клубовете от Висшата лига на Англия


Н. Гавазов

Мишел Платини отново нападна клубовете от Висшата лига на Англия, заявявайки, че те нямат друг избор, освен да спрат с разточителството на финансови средства и допълни, че това трябва да стане доброволно, в противен случай са заплашени със санкции, включително и с отстраняване от европейските турнири. Босът на УЕФА бе гост на семинар, организиран от Италианската футболна федерация.

В своето изказване, французинът запозна присъстващите с новите правила за „финансов фейърплей" и обеща, че компромиси няма да се правят по отношение на нито един отбор.

„Футболът се е превърнал в живот извън общоприетите правила и ние ставаме свидетели как се изразходват огромни финансови ресурси. Знаете нашата позиция и тя е основана на финансово честната игра. Това означава само едно - да не харчим повече от това, което можем да си позволим. В това отношение аз виждам как се справят в Италия и колко по-безболезнено ще настъпи промяната, отколкото например във Висшата лига на Англия. Но ние си обещахме и ще бъдем последователни в намеренията си - няма да правим компромиси с нито един клуб, независимо кой е той", заяви Платини.

 

99