Оле: Марсиал ще се подобри


И. Ангелов

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер настоя, че Антони Марсиал ще подобри формата си след многото критики, които получава напоследък. 25-годишният французин няма вкаран гол от близо месец, като във Висшата лига той реализира само 2 гола до тук. Неговата резерва Единсон Кавани има 10 по-малко старта в лигата и два пъти повече голове след пристигането си през лятото, което Солскяер коментира:

"Неговият талант винаги ще го изведе напред. Нямам съмнение в това. Да, той пропусна няколко положения, но това се случва на всеки. Просто трябва да е готов когато положението се появи, може да е утре. Трябва психиката да е готова. Да не се разочарова, защото и аз съм бил в такова положение, в което не вкарвах дълго време. Той продължава да тренира, така че ние знаем колко е добър и знаем, че ще го покаже.

"Трябва да сме готови за всичко срещу Арсенал. Футболистите трябва да са агресивни, това е мъжки спорт. Навлизаме в тази среща с очакване за най-добър резултат срещу Арсенал и дано те се готвят за най-слабия Ман Юнайтед за да не са готови за нас. 

"Това винаги е бил добър мач, тежък мач. В онзи с Шефилд трябва да сме честни и да кажем, че не играхме достатъчно добре. Сега може да стане същото и да опитат да покрият играчите ни както тогава. А може и да е различна тактика. Просто трябва да се подготвим за всяка ситуация. Микел Артета е един от треньорите, който може да промени нещата и след 10 минути.

"Ние сме готови. Аз мисля, че моят отбор е повече от способен, макар да не е точен моментът да го кажа, защото загубихме последно. Но ние се адаптираме по-добре в мачовете и се надяваме да се адаптираме и в този мач."

287