Челси няма да получи Нагелсман по средата на сезона


Н. Гавазов

Челси ще трябва да бъде търпелив до лятото, ако "сините" искат да привлекат старши -треньора на РБ Лайпциг Юлиан Нагелсман.

След пет поражения в последните осем мача във Висшата лига, настоящият наставник на Челси Франк Лампард е подложен на огромен натиск.

Дори най-уважаваните английски медии вярват, че Лампард ще бъде уволнен, ако резултатите и играта не се подобрят в много близко бъдеще.

Очаква се също, че Челси ще се опита да привлече германоговорящ специалист в случай на раздяла с Лампард, предвид колосалната сума на средствата, инвестирани в Кай Хаверц и Тимо Вернер.

Нагелсман бе определен за една от възможните замени на Лампард, но Sky Sports твърди, че не може и да става дума за напускането на Юлиан на Лайпциг в средата на сезона.

В момента РБ Лайпциг е втори в Бундеслигата, на четири точки зад лидера  Байерн Мюнхен  и се готви за възобновяването на Шампионската лига.

По същата причина РБ Лайпциг  никога няма да продаде защитника Дайо Упамекано  през януари.

Но в края на сезона вероятността Нагелсман да напусне ще бъде по-голяма. Нещо повече, РБ Лайпциг вече има готов заместник  на Юлиан в лицето на Джеси Марш от Ред Бул.

201