Саутхемптън надви Ливърпул (видео)


И. Ангелов

Саутхемптън прие Ливърпул в срещата от седемнадесетия кръг на английската Висша лига. Днес на "Сейнт Мерис Стейдиъм" домакините спечелиха с 1:0 и събраха 29 точки, само 4 по-малко от върха на таблицата. Ливърпул остава с 33 и дава шанс на Манчестър Юнайтед да поведе класирането еднолично.

Само 2 минути трябваха на домакините да открият резултата когато Ингс се откъсна от Арнолд и звърши една топка на Уорд-Прауз за 1:0. До почивката "светците" имаха и втори шанс чрез резервата Тела в 40-ата минута, а единствено положение за гостите бе пред Салах в самия край.

След почивката Ливърпул започна много агресивно и организира редица атаки, без обаче да пречупи организираната защита на домакините. В 51-ата минута бе подмината и ситуация, в която удар на Арнолд срещна ръка на защитник от близка дистанция. След средата на полувремето натискът на гостите бе отпуснат и Саутхемптън имаше своите възможности. В 84-ата минута Валери преодоля излязъл от полето си Алисон и прати топката слабо към празната му врата, а Хендерсън я пресече преди линията на гола.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



495