Арсенал разби Челси (видео)


И. Ангелов

Арсенал прие Челси в срещата от петнадесетия кръг на английската Висша лига. Днес на "Емирейтс Стейдиъм" домакините спечелиха с 3:1 и така се покачиха до 14-ата позиция в таблицата, докато Челси ще остане на шесто място с 25 точки, на 3 от второто място и Лестър.

В 13-ата минута днес Маунт нацели гредата от пряк-свободен удар. Последваха положения пред Канте и Ейбрахам, но в 33-ата минута домакините получиха шанс да бият дузпа когато Джеймс повали Тиърни, а Лаказет реализира за 1:0.

В 44-ата минута Гранит Джака изпълни пряк-свободен удар по перфектен начин и фалцира топката в ъгъла през ръката на Менди за 2:0. Така на почивката Лампард реагира със смяната на Вернер и Ковачич с Хъдсън-Одой и Жоржиньо. 

В 56-ата минута обаче резултатът стана 3:0 когато Смит Роу изведе Сака в наказателното поле, и той копна топката над вратаря в далечната греда и мрежата. До 80-ата минута Челси така и не успя да отправи удар по вратата, но 5 минути след това Тами Ейбрахам успя да върне за 3:1 само минута след като гредата спаси вратата на Челси от Елнени. Голът бе вкаран с гърди от нападателя при остро подаване на Одой в него.

В 91-ата минута Маунт спечели дузпа срещу Пабло Мари, но Жоржиньо стреля без сила в обсега на вратаря и Лено спаси.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



599