Артета отказа да признае, че Тотнъм е претендент за титлата


Н. Гавазов

Мениджърът на Арсенал Микел Артета похвали Тотнъм, но отказа да назове съседите си претендент за титлата във Висшата лига през този сезон.

Арсенал се приближава до дербито в Северен Лондон на 14-та позиция във Висшата лига, знаейки, че ако загуби, ще увеличи разликата си с Тотнъм, който оглавява таблицата за класиране, на 11 точки.

Артета смята, че колегата му Жозе Моуриньо е успял да наложи добра игра на отбора, а играчите на "шпорите“ вярват във философията на своя наставник, но сегашният вид на таблицата за класиране няма значение за Микел.

"Мисля, че все още е твърде рано през сезона, за да се каже кой е претендент за титлата и кой не. Може да се каже, и това вече казах, че Тотнъм е на тази позиция, защото прави нещата правилно.

Трябва да се интересуваме от позицията си след 38 мача в лигата. Що се отнася до неделя, искаме да намалим разликата си с три точки.

Тотнъм е в отлична форма, те са пълни с увереност и можете да видите колко много вярват в това, което правят.

Когато попаднат в беда, те се придържат към плана си и вярват, че на определен етап все пак ще получат желания резултат. И така се случва.

Те се представят много добре и това е причината да са там, където са", заяви Артета.

155