Желанието на Клоп за пет смени няма да се осъществи


Н. Гавазов

Мечтата на мениджъра на Ливърпул Юрген Клоп да върне във Висшата лига пет смени през този сезон не е осъдена да се сбъдне.

По време на международното прекъсване миналия месец Клоп специално организира видеоконференция с колегите си от Висшата лига, след което разкри, че някои от колегите са променили мнението си и сега повечето наставници на отборите подкрепят идеята за пет смени, както е в цяла Европа.

Но по време на поредната виртуална среща на шефовете на клубовете във Висшата лига тази тема дори не беше повдигната. Никой от 20-те участника на елита, включително Ливърпул, не предложи прегласуване на въпроса за петте смени.  

Шефовете на Висшата лига намериха за по-важно да обсъдят финансова помощ за долните дивизии, както и завръщането на зрителите на трибуните.

Напомняме, че през август клубовете от Висшата лига гласуваха два пъти срещу правилото за петте смени. За да се вземе това решение, е необходим кворум - най-малко 14 гласа от 20.

Проучване на Daily Mail на мeниджърите на Висшата лига миналия месец показа, че отношението към петте смени наистина се е променило - сега 12 наставници са за, а двама са готови да подкрепят всяка позиция на мнозинството. Това обаче не означава, че шефовете им са на същото мнение.

337